Läs mera om migHej och välkommen till min blogg! Kul att du har hittat hit!

Jag heter Anna, som du säkert redan har listat ut av bloggnamnet :-) Här skriver jag om tankar och åsikter, vardagliga saker, hästar, livsnjutning och lite annat. Jag tycker mycket om att fotografera, och finns också på Instagram. Titta gärna in på @kindstranda. Där delar jag med mig av mina bilder.

Att skriva är för mig både ett behov och ett intresse, och jag skriver utan att censurera mig själv eller fundera över vad som kan vara populärt att läsa. Jag fångar orden när dom kommer till mig, och därför handlar mina inlägg om varierande ämnen :-) Jag har konstaterat är att inläggen om samhälle, politik och religion drar till sig oerhört mycket mera läsare än alla andra ämneskategorier, men jag skriver ändå om det som faller mig in för stunden. 
Jag tycker att det är jätteroligt om du vill lämna en kommentar till det du läser! 

På bilden nedan rider jag min arabvalack som kallas Pari :-) 


Jag har ett mycket starkt engagemang för vad som händer i samhället, landet och världen, och det tar sig uttryck i en del av mina inlägg. För mig är det viktigt att värna om det fria ordet, och jag har ofta starka åsikter. Man har rätt att tycka olika, och för den som "gillar olika" på riktigt är det inte ett problem. Bekymret är att i dagens samhälle har "gillar olika" kommit att stå för att man absolut inte gillar olika, utan anser sig ha rätt att uttrycka sig hur fult och föraktfullt som helst mot människor som inte delar ens uppfattningar. "Gillar olika" har helt enkelt kommit att bli det ultimata uttrycket för hyckleri och intolerans, och används av alla som vill framställa sig själva som lite bättre än andra. Jag hoppas att du som läser om mina åsikter kan respektera att vi kanske inte alltid tycker likadant. 

Jag lever på en gård på landet med man och hästar, och älskar att vistas i naturen. Har också levt mitt i storstadens brus, och även om det kan vara bekvämt att ha gångavstånd till stadens alla nöjen, så föredrar jag numera lugnet på landet. Min fritid ägnas mest åt hästarna, och det är roligt och givande. 
Jag har arbetat mycket hårt i många år - upp till sextio timmar i veckan i långa perioder - och om man ska hålla som människa arbetslivet ut, gäller det att kunna koppla av och återhämta sig också. Därför har jag alltid lagt mig vinn om att göra saker som jag tycker är avkopplande och roliga. Om dessa kan du läsa under kategori "Livsnjutning".

Jag tycker väldigt mycket om att resa, och har under åren hunnit resa mycket och till många länder. Det är inte främst de utpräglade turistorterna jag uppskattar - även om det händer att jag besöker även sådana - utan jag tycker om att se vad som finns bortom turiststråken och att träffa invånarna i de länder jag reser i. Det är intressant att träffa nya människor och se hur man lever i andra länder. Mexiko är det land jag trivs bäst i, tätt följt av Frankrike. 

Bilden nedan är tagen i den underbart vackra franska medeltidsbyn Eze.


Nedan är jag & Mikis på utflykt i Portugal.


Ridning är mitt allra största intresse, och jag tycker främst om långa ritter i naturen. Jag är nästan outtröttlig i sadeln, och skulle nog helst inte göra så mycket annat än att rida om jag hade haft möjlighet att lägga min tid endast på denna syssla ;) På bilden nedan är Kola. Han är en mycket snäll och trevlig appaloosavalack.


Ibland handlar mina inlägg om Rackarhästen Lilliman, och honom kan du se på bilden nedan. Han är en rolig, egensinnig och snäll arabvalack, som har åsikter om det mesta och är väldigt nyfiken :) Här har vi precis kommit i mål på Tibroritten 2015, som var rackarens första ritt :)


Du kan också läsa om spanjorskan Fleur som också kallas Trilskis. Det beror på om hon brunstar eller inte ;) Hon är en pigg, rolig och mycket egensinnig dam. Här har vi precis kommit i mål på Billingeritten 2014, och den lilla damen var upprörd över att hon inte fick fortsätta att springa ;)Bland det allra roligaste jag någonsin har gjort var att åka till en ranch i Mexico. Där fick jag verkligen mitt lystmäte vad gäller ridning - upp till nio timmar om dagen i sadeln :) Jag har tillbringat två somrar på ranchen, och det var av olika skäl bland dom bästa somrarna i mitt liv. Ridningen var jätterolig, människorna var trevliga, snälla, ödmjuka och hjälpsamma, och landskapet var fantastiskt. Jag tillbringade min tid där utan mobiltelefon och dator. 
För många kan det nog vara både konstigt och nästan stressande att inte ständigt få vara uppkopplade mot allt och alla, men för mig var det ett balsam för själen :) Jag tycker att folk över lag har blivit alldeles för beroende av att stirra i sina mobiler för jämnan. Samtidigt som folk ständigt är uppkopplade, blir många alltmera asociala i det "verkliga livet". För mig är det viktigt att vara närvarande i nuet - där jag befinner mig för stunden, och med den eller de jag har framför mig eller omkring mig.


Detta var lite om mig! Jag kommer att uppdatera sidan lite då och då.
2 kommentarer:

  1. Så roligt att läsa om dig! Intresset för djur skrivandet och samhället delar jag verkligen med dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket Ann! En av sakerna som är roliga med att blogga är att man får kontakt med likasinnade människor! :-)

      Radera