måndag 25 december 2017

Så gudomligt skönt!

Inne är det mysigt med julljus och tomtar, medan ruskväder och lera gör utomhusvistelse mindre angenäm. Det regnar, blåser och är allmänt grått. Men oavsett var jag för stunden befinner mig är jag ledig. Äntligen efterlängtat ledig. Helt utan stress och den vardagliga kapplöpningen med klockan. Tillståndet av avkoppling känns farligt beroendeframkallande, och jag tillåter mig för några sekunder att fantisera om vad som skulle hända om jag bara skulle strunta i att återvända till mitt vardagliga liv igen. Bara strunta i att dyka upp. Tankarna vandrar vidare till vad folk skulle säga - eller tänka... Hur länge till kan det spela någon roll?

Jag fryser fastän jag är inomhus och funderar på hur mycket kallare det kommer kännas när jag går ut. Det är 22 grader inomhus och 8 grader utomhus, men jag känner mig lika kall inombords som mina iskalla fingertoppar. Men det kommer att kännas bättre när jag väl kommer ut. Jag får helt enkelt pälsa på mig tillräckligt många lager för att det ska bli drägligt i blåsten. Än är det dagsljus, och jag ska aktivera ett par av hästarna. Att få vistas utomhus i dagsljus är ren lyx, och nu går det åt rätt håll. Sakta men säkert någon minut om dagen. Den som väntar på något gott...

Tänk om jag kunde leva på att skriva. Då skulle det omedelbart bli att flytta till ett varmt land. Men nu får det vara nog med dagdrömmandet en stund framöver, för nu ska jag ut till mina fyrfota vänner :)

Idag bjuder jag på några bilder av julmys, tomtar och årets kanske minsta gran. Den lilla trotjänaren åkte fram ur sin kartong i år ;)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar