lördag 2 december 2017

Äntligen lite ljus i mörkret...

Så är det äntligen helg igen, och förutom att jag får uppleva lyxen att vistas utomhus i dagsljus, är det också dags att lysa upp mörkret med adventsljusstakar. Dagen till ära har även några snöflingor landat på marken, och jag hoppas att det florstunna snötäcket får ligga kvar så att kvällen blir ljusare.

Den här hösten har varit riktigt tung att släpa sig igenom, och jag har full förståelse för alla som skaffar sig en plats någonstans i solen. Det känns allt pestigare för varje år att börja dagen och den minimala fritiden i mörker och kyla - ofta även i blåst och regn. Orimligt mycket arbete under delvis mindre angenäma förutsätttningar, och en allt sämre hälsa ovanpå det skulle väl förmodligen kunna få vem som helst att känna sig en smula trött och less på ekorrhjulet. Om man kunde avskaffa ordet "bara" skulle det vara ett steg i rätt riktning, för ett värre missbrukat ord finns nog inte. 

Nu ska jag ägna mig åt att njuta av nuet, ljuset, friheten och tystnaden tillsammans med mina fyrfota vänner :)2 kommentarer:

  1. Den tristaste tiden på året. Den 6e Dec drar vi till México 14 dagar för att komma närmare våren med ljusare mornar, kvällar och lite värmande solstrålar.

    SvaraRadera