onsdag 22 november 2017

Även något dåligt kan vara bra...

Vem hade kunnat tro att det kan vara skönt att bli sjuk? Det låter ju helt absurt, men om det är det enda sättet att få lite lugn och ro, och att få vara ifred när man verkligen behöver det - ja då kan det faktiskt vara en befrielse att vara sjuk.

Natten till idag hostade jag sönder fullständigt, och när klockan ringde hade jag knappt sovit alls. Som om inte det var nog hade jag ont i halsen och frös. Först tänkte jag som vanligt ge mig iväg, men jag insåg ganska snabbt att det inte skulle funka. Så jag satsade på att skaffa hostmedicin och svälja ner de medikamenter som behövdes för att klara att jobba hemifrån i lugn och ro. Får väl erkänna att det skönaste hade varit att dra täcket över huvudet och inte titta upp mera idag. Tänk att få ligga nerbäddad och tycka synd om sig själv i stilla ro medan timmarna går till att göra absolut ingenting. Men jag har inte tid att vara sjuk, så jag får vara nöjd med att jag iallafall fått vara för mig själv, och att telefonen inte har ringt överväldigande ofta. Fast ett samtal kan förvisso vara tillräckligt för att dränera orken fick jag konstatera då en kund ringde och skrek så högt innan han kastade på luren att det fortfarande gör ont i örat. Vad är det för fel på en del människor egentligen? Har dom ingen självbehärskning överhuvudtaget?! Det borde finnas Anger Management-kurser i Sverige. I det här specifika fallet råkade det dessutom vara en person som ljuger tungan svart för att få gratis tjänster. Men det är sällan rätt personer som skäms för sig.

Nu ska jag iallafall bejaka mitt behov av vila, och jag hoppas att jag får sova inatt. För imorgon måste jag ta mig iväg hur jag än mår...

Här kommer en länk till en fin sång som matchar hur jag känner mig.
https://youtu.be/sRTXnAxlxTc

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar