lördag 17 juni 2017

Profitörer ska inte gnälla!!

Så länge skattepengarna strömmar in i asylindustrin klappar sig ägarna till landets alla boenden belåtet på magen. Det är bara att ta betalt och se glad ut, för skattekistan fylls ständigt på av landets mjölkkor - skattebetalarna - och statsskulden kan man öka när och hur mycket man vill. Så inga rumspriser eller lägenhetshyror är för höga, och turister samt bostadsbehövande kan helt enkelt ta sig i röven. Deras pengar behöver man inte. Dom betalar inte bra nog helt enkelt.

Men möjligheterna att skära guld med täljkniv inom asylindustrin har börjat krympa, och för den som är van vid att generösa intäkter i form av skattemedel strömmar in i verksamheten, blir det ju förstås en omställning när man inte längre girigt kan suga i sig av skattepengarna. Plötsligt står man där och ska förtjäna sina intäkter på samma sätt som man gjorde innan asylindustrin drog igång, och det är inte bara att städa innan nästa boende eller hyresgäst flyttar in - nej man kan behöva sanera och renovera också.

En som beklagat sig i Folkbladet är Håkan Petersson som drivit Skogsvikens Hotell och Pensionat i Kolmården. Migrationsverket behöver inte längre hans 50 platser, och nu står hotellet tomt, inrökt, oerhört slitet och sönderslaget. Det finns på grund av hotellets nuvarande skick ingen möjlighet att ta emot turister, och rent krasst kan jag tänka att han förtjänar inte att få några sådana till sig heller. Om turister hade varit hans intresse hade det varit sådana han hade ägnat sig åt.

Om han har varit lite förnuftig under tiden som de trygga och feta intäkterna rann in så har han satt undan en slant att renovera för. Det är förvisso djupt stötande att människor som tas emot med öppna armar till ett All-Inclusive liv i Sverige förstör sitt boende på detta sätt. Varför måste man ta sönder allt man har omkring sig? Gjorde dom så i sina egna hem också? Krossade dom sina handfat och speglar ibland när andan föll på? Eller nöjde dom sig med att tvätta sig och titta sig i spegeln? Men oavsett om dom vandaliserade sina forna hem eller inte, så är det väl känt att rum och bostäder som hyrs ut inom asylindustrin riskerar att slitas hårt och behandlas hårdhänt. Renovering är något man måste ha med i kalkylen eftersom boendes tacksamhet och skötsamhet inte är garanterad. Håkan Petersson och personalen har dessutom enligt egen utsago kallats t ex rasister och nazister var och varannan dag om något inte passat de stackars boende. Så kanske kan en del av sparpengarna vara välinvesterade i lite terapi eller annan själavård.

Hursomhelst är det bara äcklande när profitörer gnäller av sig till tidningar så snart pengabrunnen har sinat. Dom har skott sig på bättre förtjänta och behövande ett bra tag nu, och hade inga betänkligheter mot att svaga svenska grupper ställdes åt sidan för att finansiera obegränsade kostnader inom asylindustrin. Så istället för att jämra sig till tidningarna - ta ut en slant av sparpengarna som skattebetalarna gav er och renovera. Sen är det bara att börja hyra ut igen - på skäliga villkor som förr till människor som betalar för sig.2 kommentarer:

  1. Jättebra skrivet Anna! Otacksamma ociviliserade vildar är precis det Sverige behöver. Människor som vill komma till Sverige och integrera sig samt bidra till landet är inte välkomna. Det har jag personlig erfarenhet av.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja det finns ingen logik i vilka som får komma och stanna i Sverige. Jordens lataste folkslag kan bosätta sig här med livstids försörjning utan att ha asylskäl. Samma sak gäller för terrorister men dom kan leka barn oavsett ålder och bli extra väl omhuldade. Men att utvisa någon som har förvärvsarbete - gärna sedan många år - och ett icke skattefinansierat sådant går bra. Det viktiga tycks vara att skattebetalarna ständigt får nya försörjningsbördor. Det är sjukt!

      Radera