lördag 26 november 2016

Förnuftet röst måste stoppas i yttrandefrihetens Sverige...

"TV4 i krismöte med Marcus Oscarsson" lyder en fet rubrik i Expressen. Alex Schulman och Sigge Eklund har pratat av sig i sin podcast, och en storm har rörts upp i ett vattenglas.
Det gamla talesättet att tomma tunnor skramlar mest äger nog ofta sin riktighet. Men det kan ha en naturlig förklaring i att den som inte har något vettigt att säga, bara har ljudvolymen att använda sig av för att få uppmärksamhet. Om den vars hårrötter syns vid gäspningar dessutom råkar vara avundsjukt lagd och med en stark uppmärksamhetstörst, kan orden som ramlar av tungan vara allt från imbecilla till provocerande.

En stackars krake som stämmer in på ovanstående är Alex Schulman. Han kämpar envetet för en plats i rampljuset, och lyckas bryta igenom mediabruset genom att vara provokativ på ett sätt som tilltalar pk-media. I brist på något eget vettigt att säga ger han sig den här gången tillsammans med Sigge Eklund på en av de utrotningshotat få journalister inom pk-media som ännu har förnuftet i behåll, nämligen Marcus Oscarsson på TV4. 

TV4:s politiske kommentator Marcus har på sin FB-sida gjort en klockren 5-punktsanalys av hur ett skakigt EU kan undvika ett skalv, och även om jag personligen med glädje skulle se EU upplösas i molekyler, är allt han skriver vettigt, logiskt och verklighetsförankrat.

Att Europas gränser måste säkras med full kraft, och särskilt mot Turkiet för att en repris av fjolårets flyktingström riskerar att helt knäcka EU, behöver man inte vara kärnfysiker för att kunna räkna ut. Att Turkiet bör fråntas sin möjlighet att pressa EU borde vara självklart.
Men nej, en sann hjärntvättad pk-svensk vill helst inte läsa vidare efter punkt 2, för här börjar godhatet sjuda som glödande lava.

Att ett stort reformprogram för att med maximal kraft stoppa all islamism i Europa behövs, kan få vilken godhetsapostel som helst att se rött, och är ett tacksamt ämne att fånga upp för en fjolla som vill få mediaexponering. Men det är icke desto mindre sant, för det är tyvärr inte bara dom som blundar för hur farlig islamismen är som drabbas och kommer drabbas av den, utan även alla dom som har förstått faran och absolut inte vill veta av den.

Men tyvärr är förnuftets röst inte uppskattad i Sverige, så den som dristar sig öppna munnen och säga något som är både vettigt och folkligt förankrat hamnar raskt i blåsväder. Marcus Oscarsson är inte den förste att få det hett om öronen, och kommer inte att vara den siste. Dom flesta vet väl hur det gick för Marcus Birro. Det verkar bara vara Janne Josefsson som verkar vara hyfsat oantastlig.

Men nog är det djupt tragiskt att alla som vågar yttra ett ord som inte politiskt korrekt, genast blir angripna med näbbar och klor av alla de aggressiva människor som anser sig vara godare och bättre än alla andra. Det är minsann en stor samling solkiga själar som putsar på sin inbillade gloria, och tror sig vinna en biljett till pärleporten genom att bedriva hetsjakt på sina medmänniskor. Sveriges politiska klimat är ungefär detsamma som det människor flyr från i andra delar av världen. Anledningen till att svenskar inte måste fly landet, är att dom bara kan bli utfrysta och mista jobbet för sina åsikter. I andra delar av världen kan "felaktiga" politiska åsikter förkorta livet.

Marcus får nu naturligtvis urskuldra sig, förklara sig och pudla sig i största allmänhet om han inte vill bli arbetslös. Men nu har iallafall en fjollig tomhylsa lyckats få sitt uppmärksamhetsberoende stillat för en stund, och den inbillade glorian blänker.

Länge leve yttrandefriheten - om och när den återuppstår i Sverige...

http://touch.facebook.com/sharer.php?u=http://www.expressen.se%2Fnoje%2Ftv4-i-krismote-med-marcus-oscarsson%2F&t=TV4%20i%20krism%C3%B6te%20med%20Marcus%20Oscarsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar