lördag 1 oktober 2016

Godhatet går över styr - Cecilia Hagen och Expressen legitimerar folkmord...

Det finns verkligen inga gränser för hur smutsigt det godhat som pk-blaskor publicerar får vara. Den här gången var det Cecilia Hagens krönika i Expressen som fångade min uppmärksamhet. Artikeln handlade om råttor, som hatiska Hagen har noterat att det kryllar av överallt.

Medan andra medier har rapporterat om bekymret med den växande populationen av fyrfota råttor i vår huvudstad, har morbida hagen inte några gnagare i åtanke, utan det är människor hon skriver om - sina medmänniskor.

Hur ska man bli av med mänskliga brunråttorna?


 lyder rubriken i en av landets allra "godaste" tidningar. Redan där borde någon ansvarig utgivare ha reagerat, och åtminstone funderat över om det är lämpligt att kalla människor för råttor - passar det sig att publicera en sådan krönika i en godhetens tidning? 

Som om inte rubriken är nedsättande nog mot alla människor den avser, tillåts Hagen utveckla sina drömmar om hur man skulle kunna avrätta en stor del av den svenska befolkningen:

"Hur man ska bli kvitt de mänskliga brunråttorna? Med gift?"

En sann och grundligt hjärntvättad godhetsknarkare kan förstås hitta någon form av försvar för såväl Hagens hatiska uttalanden, som Expressens publicering av drömmar om folkmord. De morbida tankarna har ju trots allt lindats in i orerande om riktiga fyrfota råttor samt en hamster. Nog kan man väl i godhetens namn försvara rätten att utrota alla med otillåtna politiska åsikter? Det finns ju trots allt många som som tycker att politiska åsikter är legitima skäl att avrätta människor. Att det finns dom som flyr för sina liv från andra länder av samma samma anledning som svenskar blir trakasserade och förföljda har godhatarna inte en tanke på. Kan det saknas lite intelligens i deras smalspåriga hjärnor må tro - trots att dom från sin piedestal vanligen framställer sig själva som mera belästa än de människor de vars rättigheter de finner mindre värda?

Tänk om någon skulle ha uttryckt likadana tankar om t ex invandrare eller homosexuella? Skulle Expressen ha publicerat en krönika i vilken skribenten fantiserar om hur dessa skulle kunna utrotas ur befolkningen? Knappast inte. Det vore fullständigt otänkbart - med all rätt.

Bland dom vidrigaste människorna som mänskligheten har skådat finns just godhatarna. Det finns nämligen inga värre hycklare, för det är dom som står för det verkliga och äkta hatet i samhället. För dessa människor gäller talesättet "ändamålet helgar medlen", och likt inkvisitionen förföljer dom alla oliktänkande - vanligen utan kunskap om vad orden dom kallar sina medmänniskor egentligen betyder.

Det är godhatare som Cecilia Hagen och hennes gelikar som förtjänar att kallas allt fult dom kallar alla som befinner sig utanför åsiktskorridoren. Hatiska Hagen har med sin krönika bevisat att hennes ondskefulla humanitära åskådning har liknelser med nazismen. Faktum är att det verkar ha slagit runt i huvudet på henne. Det borde vara en "brunråtta" hon ser när hon tittar sig i spegeln varje morgon. http://touch.facebook.com/sharer.php?u=http://www.expressen.se%2Fkronikorer%2Fcecilia-hagen%2Fhur-ska-man-bli-av-med-manskliga-brunrattorna%2F&t=Hur%20ska%20man%20bli%20av%20med%20m%C3%A4nskliga%20brunr%C3%A5ttorna%3F

2 kommentarer:

  1. Som djurälskare tycker jag illa om när man gör jämförelser med djur, vilket som helst, inklusive råttor, när man uttrycker nåt negativt om människor!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag älskar också djur, och tycker att jämförelser med dessa i nedsättande syfte blir fel, eftersom djur inte är onda, falska, manipulativa eller andra saker som människor kan vara. När någon som bär sig riktigt illa åt sägs vara ett svin blir det väldigt galet, eftersom det är riktigt trevliga djur. När det gäller råttor (som jag inte tycker tillräckligt mycket om för att avstå råttfällor på gården pga den skadegörelse som deras framfart orsakar) så antar jag att det är deras förmåga att (om än oavsiktligt) orsaka elände i form av smittspridning, gnagskador, avföring och odörer som skapat deras impopularitet. I just det här fallet reagerar jag starkare på att människor blir kallade råttor, än att råttorna jämförs med människor. För även om människor har förmågan att vara onda så är ju inte alla det, och den som inte är ond förtjänar inte att jämföras med någon (oavsett art) som sprider skadegörelse omkring sig - tycker jag.

      Radera