måndag 24 oktober 2016

Att man kan bli så illamående av att se någon...

Det är inte alla som klarar att hantera makt utan att den stiger rakt upp i huvudet. Vår inkompetente statsminister är ett exempel på hur makt fullständigt kan förstöra en människas heder och moral. Uppkomling som han är - och obildad dessutom - försitter han inga chanser att få sola sig i glansen av mäktiga män. Att åka och smöra för en av världens värsta diktaturer - som inte ger ett skvatt för mänskliga rättigheter - bekymrar honom inte det minsta, och hans ursäkt för att vägra kalla Saudiarabien för en diktatur är pinsam. Det är äcklande att denne härsklystne hycklare är statsminister för detta land.

Löfven som en gång i tiden ville framstå som "en man av folket" börjar alltmera likna en diktator, och leder landet i en riktning där etniska svenskar utsätts för en alltmera omfattande diskriminering för varje dag. Landets otillräckliga resurser måste prioriteras, och det viktiga är att FN:s säkerhetsråd uppfattar Sveriges gloria som starkt skinande. En "Humanitär Stormakt" behöver uppenbarligen inte bry sig om de svaga grupperna i sitt lands befolkning. Det viktiga att man prioriterar alla som har lust att bosätta sig i landet.

Just när jag trodde att botten var nådd för skämtet som kallas statsminister, sjönk han dock genom bottenslammet. Att slicka Saudiarabien och dess kungahus i baken är ett av "statsministerns" verkliga lågvattenmärken. Dödsstraff, fysiska bestraffningar, bristen på mänskliga rättigheter och att kvinnor lever under manligt förmyndarskap och inte ens får köra bil, är sådant som statsministern tar lätt på när det finns möjlighet för Sverige att få sälja vapen.

"Utvecklingen i Saudiarabien går åt rätt håll" sa den uppblåste sosseknösen om kvinnornas situation, efter att han besökt ett företag där några kvinnor tillåts arbeta invirade i förtryckartrasor. 

Dessa kvinnor är lyckligt lottade som har fått tillåtelse att lämna hemmet och arbeta i Saudiarabiens extremt könssegregerade samhälle. Det kan ju vara en utmaning att ens ta sig till ett jobb - även med tillåtelse. Kvinnorna kan ju inte direkt haffa en taxi på gatan, för sådana körs av män vilka kvinnor inte får beblanda sig med. Kanske har dom enstaka kvinnorna som knösen Löfven såg under företagsbesöket snälla män, fäder eller släktingar som kör dom till arbetet. Resten av kvinnorna - dom som bara lämnar hemmet med tillåtelse och förkläde för att göra ärenden slapp väl Röfven att se, likväl som han förskonades från åsynen av det våld som det är helt legitimt att utsätta diktaturens kvinnor för.

Faktum är att jag blir fysiskt illamående av att se den pompöse Löfven. Han äcklar mig. Att han är mindre begåvad kan han inte rå för, men det är olyckligt att han lyckades bli statsminister. Sin attityd kan han däremot göra något åt.

Det är hursomhelst dags att sossarna lägger ner sitt skitsnack om att dom är en feministisk regering. Orden klingar extra ihåliga efter diktaturbesöket.
2 kommentarer: