torsdag 1 september 2016

När den "goda" diskrimineringen skördar sina offer...

Förr visade man godhet bl a genom att vara givmild och hjälpsam mot människor som hade det svårt. Men under senare år har det tillkommit ett nytt sätt att visa "godhet", och som är så mycket enklare än att öppna plånboken eller sträcka ut en hjälpande hand - nämligen att diskriminera och mobba medmänniskor vars åsikter inte faller helt inom den politiskt korrekta ramen. För mobbning och kränkande särbehandling är numera inte endast legitimt i det svenska samhället, utan också hedervärt - så länge man ger sig på rätt offer. Det har också kommit att bli mycket viktigt att skylta med sin egenupplevda "godhet", och den som lyckas förstöra en medmänniskas liv genom sitt agerande blir hyllad till skyarna i media. För man kan väl säga att man faktiskt förstör någons liv, när man genom att diskriminera och mobba någon t ex ser till att offret förlorar sitt arbete?

Ett mycket skrämmande exempel på den "goda" diskrimineringen, är de mycket hårda konsekvenser som drabbat den tidigare Bopperssångaren Peter Jesewski pga att han var öppen med sin politiska inställning. Den här gången var det Best Westernhotellet Gustav Fröding i Karlstad som utsåg sig till åsiktspolis, och drog sitt strå till stacken genom att straffa en medmänniska som inte begått något brott, utan endast utövat sina demokratiska och lagstadgade rättigheter. Peter fick ett antal spelningar inställda, vilket i praktiken innebär att han förlorat sitt arbete hos hotellet.

Är det verkligen den här typen av samhälle som alla subjektivt "goda" människor vill ha? Ett samhälle där straffet faller hårt över alla "oliktänkande"? Ett samhälle där människor måste förtiga sina politiska åsikter för att inte förlora sitt arbete eller sina sociala relationer. Ett samhälle som bokstavligt talat försöker kväva ihjäl alla oönskade uppfattningar.

Det svenska samhället som tidigare med stolthet kunde kalla sig demokratiskt, närmar sig med stormsteg att bli en diktatur, och det står alla fritt att utse sig själva till åsiktspoliser och aktivt bekämpa alla som tar snedsteg ut ur den politiskt korrekta ramen. Utvecklingen är riktigt otäck.

Hur är det möjligt att ett land som tar emot och ger asyl till politiska flyktingar, samtidigt utövar politisk diskriminering och mobbning av "oliktänkande" inom den egna befolkningen? Vad är nästa steg i utvecklingen? Att svenskar tvingas söka asyl i andra länder för att undkomma hårda konsekvenser av förbjuden politisk åskådning?

Alltför många självupplevt "goda" människor är i själva verket extremt trångsynta, fördomsfulla och faktiskt onda - ibland riktigt onda. Den ondskan kommer att sätta allt djupare spår i vårt en gång demokratiska och fria land, där vi en gång hade såväl åsiktsfrihet som yttrandefrihet - utan straffande konsekvenser.http://touch.facebook.com/sharer.php?u=http://www.expressen.se%2Fnyheter%2Fstodet-till-sd-kostar-honom-en-halv-miljon%2F&t=St%C3%B6det%20till%20SD%20kostar%20honom%20en%20halv%20miljon
2 kommentarer:

  1. Bra skrivet som vanligt Anna. Jag hade inte kunnat uttrycka det bättre själv.

    SvaraRadera