fredag 12 augusti 2016

Folk som vet allt om det dom inte har en aning om...

Då och då dyker dom upp, och vanligen i vad man kan kalla "rådfrågningsforum". Någon ställer en fråga eller vill ha råd om något som t ex har med en häst, hund eller ett köp att göra, och någon annan självgod men sorgligt ynklig liten människa känner sig tvungen att knappa fram ett dumdrygt svar.

Är det inte ganska fantastiskt egentligen att vissa människor ögonblickligen lyckas prestera en tvärsäker och nedlåtande uppfattning om något som dom faktiskt inte är insatta i? Det naturliga när man inte har alla korten på bordet borde väl vara att ställa kompletterande frågor som behövs för att få en rättvis uppfattning? Men nej, vissa måste genast boosta sitt ego genom att vara nedlåtande, fräcka och rentav elaka mot andra. Förolämpningarna måste ut, så att den ynkliga lilla människan kan känna sig större än stund.

Förstår inte dessa besserwissers att skuggan faller på dom själva? För den som gör sig dum och förolämpar någons frågor, råd eller erfarenheter bara för att få briljera med sin "kunskap" blottar ju bara sin brist på intelligens och social begåvning. Den som inte ens kan läsa och förstå den information som står i en fråga eller diskussion, är ju knappast inte i ett läge där spydigheterna kan förväxlas med någon upphöjd kunskap.4 kommentarer:

 1. Du Anna sätter väldigt ofta fingret på saker som dom verkligen är... Håller med dig om det här, har själv tänkt så här ganska många gånger...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ann! Ja det bjuds sannerligen på gott om tillfällen att tänka på hur illa vissa människor uppför sig mot andra. Tyvärr är det ju också vanligen så att tomma tunnor skramlar mest..,

   Radera
 2. Roligt att du också lagt märke till detta. I Aftonbladets kommentatorsfält finns det gott om sådana tomskallar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja dom finns överallt. Dom är lika väl utspridda som ett svårbekämpat ogräs.

   Radera