onsdag 6 juli 2016

Varför existerar så mycket djurplågeri om folk överlag är såna djurvänner?

Världens mest sorgsna isbjörn Arturo har gått bort efter 22 års plågsam fångenskap i en varm betonggrop på ett Argentiskt zoo. Björnens öde är hjärtslitande tragiskt, och Newsner Djurs rapportering har förstås fått mängder av kommentarer från djupt upprörda människor. 
Det är fruktansvärt upprörande att den stackars isbjörnen har plågats ett helt liv för att någon skulle tjäna pengar, och för att andra skulle få titta på hans lidande. Det är svårt att förstå att någon ens vill tjäna pengar på ett så grymt sätt, samtidigt som det är lika obegripligt att människor under alla dessa år har funnit nöje i att se honom plågas. 
Men det är också fruktansvärt upprörande att det alltid krävs den mest tragiska nyhetsrapportering för att mängder av människor som annars aktivt och tanklöst medverkar till djurs lidande, ska vakna till för en dag och bli djurvänner. För sanningen är ju tyvärr den att majoriteten av alla människor utan skrupler och bekymmer låter djur pinas i fångenskap om det finns någon krona att tjäna på eländet. Som konsument kan man göra bättre och sämre val, men av någon anledning är det oftast det billigaste valet som segrar.

Hur många bryr sig då det ska väljas ägg i affären, om dom stackars burhönsens liv fram tills dom gasas ihjäl? Varför finns det ens en marknad för dessa billigare burhönsägg om folk bryr sig? 

Hur många tänker på att grisar som är sociala och förhållandevis begåvade djur hålls inspärrade på trånga ytor hela sitt liv tills dom slaktas? Hur många tänker på vilken sorts liv grisar mår bra av att leva? Dom kan inte ens bejaka sitt behov av att böka i marken när dom bor i stallar med betonggolv. Många j-a snåljåpar kan inte tänka sig att betala några kronor extra per kilo och köpa svenskt kött från djur vars uppfödning åtminstone omfattas av striktare djurskyddslagstiftning, utan köper billigare importerat kött från ännu olyckligare djur - bara för att det är billigare.

Hur många köper skinn och läderprodukter tillverkade i Kina av världens allra mest TORTERADE djur för att dessa produkter är billigare? Det är ett välkänt faktum att djur torteras till döds i Kina, men vad gör väl det om ett par handskar därifrån är billigare? 

Varför har det under senare tid ens uppstått en debatt om huruvida bönder ska ha rätt att förvägra sina kor att komma ut på sommarbete? Är det för att det är korna fullständigt likgiltigt om dom får komma ut och leva gott i gröngräset? Blir dom kanske lyckligare av att vara inspärrade i en betonghall 24 timmar om dygnet varje dag under hela det liv dom producerar tillräckligt bra för att få fortsätta leva?

Detta är bara ett fåtal exempel på vad mänsklig själviskhet och ruttenhet åstadkommer i djurs liv, och jag är övertygad om att det är väldigt många av dom som i sin vardag INTE bryr sig om ovanstående exempel, som blir rasande i flera minuter varje gång dom läser om plågade djur på zoo, torterade kinesiska hundar, katter och kaniner mm mm mm. 

Det skulle inte finnas ett utbrett djurplågeri om det inte vore för tanklösa människors girighet och snålhet.
http://www.newsner.com/2016/07/vaerldens-mest-sorgsna-isbjoern-har-gaatt-bort-efter-22-aar-i-faangenskap/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar