onsdag 22 juni 2016

ÄNTLIGEN!!!!!

Ibland får man stora anledningar att glädjas, och en sådan har äntligen efter åratal av frustration uppenbarat sig!! Det är nämligen så att våra grannar har flyttat!! För den som inte är insatt, kan jag berätta att dessa grannar har lyckats uppföra sig så extremt illa, så ofta och så länge, att vi till sist inte ville bo kvar på gården. Men när man äger sin bostad är det ju inte bara att flytta, så vi upplyste bonden som importerade dessa balter för att få billig arbetskraft, om att han var välkommen att köpa vår gård eftersom hans arbetskraft förstörde vår livskvalité. Det gick nämligen inte att prata med balterna, och bondens tillsägelser gav endast kortvarig effekt efter varje gång vi sa åt honom att han får se till att dom sköter sig.

Så vad för sorts betéende kan vara så störande? För det sägs ju att den som vill ha lugn och ro ska flytta ut på landet. Nåväl, här har det varit snålt med lantligt lugn. Östkraften som bodde på granntomten hade sin skräniga stereo igång på full volym i sitt vidöppna hus för jämnan, så att komma hem från jobbet och njuta av fågelsång var inte tänkbart. Här var bara tyst när det var vinter och kallt. Öststatsdiscot drog också plikttroget igång på helgmornarna, så att njuta av frukostkaffet på balkongen var inte att tänka på. Det fanns också en mäktig stereo i verkstaden, för om det skulle mekas maskin på kvällstid var det ju viktigt att underhålla hela grannskapet samtidigt. Ibland undrar jag om deras småbarn lider av tinnitus redan, eller om dom har hunnit bli döva av att växa upp i ett diskotek. Under fyllefesterna spelades det ännu värre, så det är inte omöjligt.

En annan faktiskt avskyvärd vana dom hade var att fira allt med fyrverkerier. Förutom att dessa drog igång utan förvarning vilken kväll som helst om året, och vilket klockslag som helst, så fyrades dom av bredvid stallet och hagarna. Vi har levt med ständig rädsla att någon raket ska antända stallet, och dessutom är det direkt olämpligt att hålla fyrverkerier precis bredvid hästhagar. Men å andra sidan har dom gjort sitt bästa för att skrämma hästarna även på andra sätt, såsom att köra med maskinerna i full fart mot hästarna när jag har varit ute och ridit. Som roligast tror jag elak balt hade när han körde lastmaskinen mot mig och Kola, och med aggregatet i högsta läge skakade skopan uppe i luften.

Men efter allt som dessa plågoandar har ägnat sig åt i fem-sex år, har dom ÄNTLIGEN FLYTTAT och vi NJUTER. Undrar om någon ens kan tänka sig vilken enorm lättnad det är? Måtte nu inte bonden importera ett gäng galna balter igen.

Bilden föreställer en solnedgång som nyligen avnjöts utan dunkande musik :-)
4 kommentarer:

 1. Så skönt att få lugn och ro efter allt väsen och elände!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är helt underbart!!
   Kram :-)

   Radera
 2. Ja, såna grannar som inte tar nån som helst hänsyn, kan förstöra mycket.... Så skönt att det nu blivit ändring... Man undrar ju om såna människor aldrig nuddat vid tanken om respekt och hänsyn.. Man blir så arg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hänsynslösa grannar kan förstöra hur mycket som helst. Det är höjden av otur att få såna grannar - särskilt när dom har vanor som man inte kan undkomma, och när man tvingas leva med rädsla. När dom spelat som värst har det inte ens hjälpt att stänga in sig i huset, för musiken har hörts där också. Man blir så arg och är samtidigt maktlös. Men nu är det tyst och skönt. Det är som ett balsam för själen att veta att dom är borta.

   Radera