tisdag 17 maj 2016

Avdankade politiker - moralens främsta lågvattenmärken...

Att vara politiker måste verkligen vara ett riktigt guldjobb. Hur dåligt man än presterar, och hur skadlig man än är för sitt land, kan man vara säker på en sak - när tiden som odugling är över blir man rikligen belönad. Stora fallskärmar vecklar ut sig, och miljonregnet faller över de oförtjänta på skattebetalarnas bekostnad. Medan vanligt folk som mister jobbet tvingas överleva på en skral liten A-kassepeng i väntan på nytt jobb, kan politiker fortsätta att leva ett liv i högönsklig välmåga.

Hur kan det komma sig att avdankade politiker tillåts att snika och snylta åt sig miljoner av skattepengarna när dom avgår??? Om vanligt folk säger upp sig oavsett anledning blir det en karenstid på ett antal veckor innan småpengarna ens börjar betalas ut. Politikerna är dessutom väldigt eniga om att ingen ska kunna leva ens drägligt på A-kassan. Nej, hungrig varg jagar bäst, så den effektivaste sporren i sidan på lata arbetslösa är just att tvingas koka soppa på en spik.

Så varför gäller inte samma regler för politiker?? Varför tillåts denna grupp att leva i en ständig gräddfil från början till efter uppdragstidens slut?? Har politikerna tagit på sig rollen att vara landets nya adel? 

En sak är iallafall säker - lika liten som politikers förmåga är att känna moral, lika stor är den att känna berättigade. När dom skamlöst roffar åt sig av skattebetalarnas pengar istället för att leva fattigt på A-kassa som vanligt folk gör - då pinkar dom sina väljare rakt i ansiktet. Dom tömmer skamlöst blåsan uppifrån sin piedistal. 

Varför protesterar inte folk mot maktmissbruket? Är svenskar så konflikträdda, eller handlar det bara om lathet och bekvämlighet?


Ett av snikenhetens många fula trynen.

2 kommentarer:

  1. Så sant! Ja publicerar man eller visar att man "bryr sig" det gynnar ju OM man inte har ett sjukt elakt argument tillbaka som knäcker de, det beror på hur stark du är, och vad du säger mm. Vissa kanske verkar stark utåt och försöker ha ett svar på tal men tar åt sig så pass att de måste låsa bloggen. Jag tycker man ska stå för vem man är, vad man tycker. De som är anonyma tror jag är avundsjuka eller mår fruktansvärt dåligt, och vill göra andra illa så de själva mår bra. Patetiskt och tråkigt men så vi människor funkar, tragiskt att sprida hat och skit istället för att vara trevlig. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med dig. Det är klart att har man argument som plattar till den som fäller elaka kommentarer så kan det ju vara skönt att få tyst på den illvilliga anonyma personen. En del människor är dock tyvärr rätt så trätsjuka och ger sig inte hur mycket dom än förlöjligar sig själva. Om jag varit tjejen som du skrev om hade jag rensat bort dom elaka kommentarerna istället för att publicera, för då hade jag tagit nöjet från den illvilliga människan. Kram

      Radera