måndag 30 maj 2016

Är alla ligister som kastar sten på blåljuspersonal föräldralösa???

Jag tycker att frågan är befogad, för trots att jag hänger med hyfsat i medias nyhetsrapportering, kan jag inte i pk-blaskorna läsa mig till att ligisternas föräldrar förväntas ta något ansvar för sina avkommor. Föräldrarna nämns ytterst sällan trots att kaoset ökar i allt flera städer och förorter, och då dom nämns är det för att den som plötsligt minns deras existens har någon ursäkt på lager som måste ut och vädras.  Det är snyfthistorier om att ungdomarna inte har något att göra som får första parkett på mediascenen i Pk-land. Därutöver har dom ingen utbildning - trots att Sverige är fullt av gratis skolor som dom skulle kunna ägna lite av sin tid åt att besöka för att lära sig något och skapa sig en bättre framtid. Dom bortglömda föräldrarna kanske rentav kunde hjälpa till att styra deras steg mot klassrummen. Men föräldrarna har ju förstås heller ingen utbildning, och utan sådan kan man ju inte räkna ut att barn ska gå till skolan. Det förstår väl vilken god svensk som helst. Man är som outbildad förälder även ursäktad för att man inte ser till att de avkommor man satt till världen läser läxor och umgås kring andra sysslor än allmänfarlig förstörelse. Som svensk förväntas man förstå att det enda rätta är att tycka synd om skadegörare och parasiter, vars leverne och ödeläggande man tvingas finansiera via skattsedeln.

Man ska alltid serveras kräkmedlet om att den som är sysslolös pga att den inte har en välutrustad fritidsgård att gå till, är ursäktad för att den bränner bilar och annat som kan locka samhällets hårt ansträngda räddningsresurser till platsen, för att bli utsatta för skadegörelse och hälsofara. Den som lyckas pricka någon med en sten i huvudet är förlåten, om det inte fanns en fritidsgård inom 50 meter från trappuppgången till familjens lägenhet.

När kan man anse att det är nog med ursäkter för ouppfostrade unga män, som inte begriper att man själv har ett ansvar för sitt liv och vilken riktning det tar, utan likt fågelungar förväntar sig att bli matade med allt man vill ha ut av livet?

När blev det samhällets fel att vissa människor avstår från att fostra sina barn?? För personligen kan jag inte anse annat än att man som förälder struntar i fostran, då unga män kan ägna sin tid åt att anlägga bränder och starta tumult, för att sedan kasta stenar på polis- och räddningstjänstpersonal.

Hur många tjejer finns det bland alla stenkastare och pyromaner? Inte särskilt många - eller hur. Är det ingen mer än jag i detta totalt fördummade land som undrar varför det ägnas så mycket tid åt att fostra och kontrollera flickor och unga kvinnor, medan männen får löpa amok i samhället?? Tänk om föräldrarna skulle tvingas betala för all kostsam skadegörelse som deras ouppfostrade barn ställer till med. Det skulle väl förvisso bli skattebetalarna som får finansiera föräldrarnas betalning i vilket fall som helst, men det kanske skulle motivera till en liten ansträngning att hålla koll på gossebarnen också?

Det får vara nog nu med allt klemande och ursäktande av ansvarslösa människor som vägrar se sin egen del i hur deras liv utvecklas!! Det har genom tiderna växt upp många uttråkade ungdomar i detta land. Tvärt emot vad alla som är lite godare än andra tror, så finns det många som haft en uppväxt med synnerligen blygsamma ekonomiska resurser, i mindre bemedlade bostadsområden. Men att anlägga bränder och kasta stenar på polisbilar och ambulanser var ändå inte en fritidssyssla. Sluta att ursäkta detta farliga, skadliga och kostsamma uppförande!!! Det krävs krafttag för att rensa upp bland allt elände - inte ursäkter, kaffebjudningar och balettföreställningar!!!


4 kommentarer:

 1. Som du så rätteligen skriver så finns det inga gångbara ursäkter för detta anarkistiska beteende.... Det finns som sagt väldigt många som tvingas växa upp under magra förhållande och med beklämmande bagage men utav dessa finns det också en beskärd del som genom aktiva val väljer att resa sig ur askan. Alla har valmöjligheter och vi är alla vår egen lyckas smed i tämligen hög grad, och väljer man att ta till sådant förkastligt beteende så tar man också aktivt ett kliv mot ett liv utanför ett civiliserat samhälle.
  Hur man ens kan tänka tanken att visa ett påstått missnöje genom att ge sig på de som har som yrke och kall att hjälpa andra, till och med dom själva och deras närmaste, övergår allt förstånd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig fullständigt!! Det är helt obegripligt både att människor kan se sig berättigade att uppföra sig så illa för att tycker att deras liv är sämre och tråkigare än andras, och att det finns dom som finner ursäkter för det vedervärdiga beteendet :( Det är bara ointelligenta egoister som kan komma på tanken att "protestera mot samhället" genom att skada de människor som har som yrke och kall att hjälpa människor och rädda liv. Det är själviska och bortskämda ärthjärnor det handlar om, och det kan väl möjligen vara synd att dom tvingas leva med sitt förståndshandikapp :-/

   Radera
 2. Bravo . Jättebra skrivet .

  SvaraRadera