söndag 17 april 2016

När världens fattigaste betalar välbeställdas löner...

Har girigheten någon bortre gräns? Jag skulle vilja påstå att en sådan gräns inte existerar. Varje gång jag hör talas om osmakligt giriga handlingar lovar jag mig själv att inte bli förvånad, men till sist vandrar skam så ogenerat på torra land att jag blir fly förbannad!
Att snuskigt rika svenskar smusslar undan sina förmögenheter i skatteparadis för att slippa bidra till landets välfärd, är fruktansvärt själviskt och omoraliskt. Samtidigt blev jag inte förvånad, för det är vanligt att människor blir allt girigare vartefter deras förmögenheter växer.

Men jag kunde inte låta bli att bli förvånad när det den 15 april stod att läsa bl a i Expressen att socialdemokraten och socialistkapitalisten Veronica Palm ska profitera på grövsta och osmakligaste sätt på världens ALLRA FATTIGASTE BARN genom att ta ett hårresande högt arvode för att vara ordförande i Rädda Barnen. Texten var väl förvisso inte formulerad på det viset, men vad annat kan man säga att det handlar om när en girig människa ser sig berättigad till 48600 kr/mån = 561600 kr/år för sitt ordförandeskap.

Folk skänker pengar till Rädda Barnen för att hjälpa världens allra fattigaste barn. Det är pengar som ska gå till mat, mediciner och annat som världens mest nödlidande små barn behöver för att kunna leva och överleva!!! 
HUR KAN MAN DÅ SJUNKA SÅ DJUPT ATT MAN SKOR SIG PÅ DOM SOM HAR DET ALLRA SÄMST I VÄRLDEN???

Hon skulle ha sig ett så fett kok stryk att hon inte kan sitta på arslet på länge!! Därefter borde hon rullas i tjära och fjädrar!! Och detta gäller alla hennes gelikar!! Folk skänker väl för tusan inte pengar till välgörenhetsorganisationer för att göda välbeställda girigbukar som vill bli rikare!!

Det värsta är att Rädda Barnen inte är ensamma om att låta de allra fattigaste betala ut skyhöga löner åt folk som tycker att välgörenhetsarbete ska vara mycket mera högavlönat än vilket vanligt förvärvsarbete som helst. Jag skulle vilja veta vilken organisation som INTE gör det. Själv överväger jag mycket starkt att sluta vara månadsgivare, för tyvärr har girigheten slagit sina smutsiga klor även i Unicef.

Giriga människors ruttenhet står mig upp i halsen!!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar