tisdag 19 april 2016

När är det omdömeslösa tomhylsan Romsons tur att avgå?!

Åsa Romson har förmodligen gjort sig känd som den minister vars hårrötter är allra lättast att beskåda då hon gäspar. I SVT:s "Gomorron Sverige" lyckades hon idag återigen uttala sig på ett sätt som är så obeskrivligt korkat att jag börjar undra om hon har något allvarligt fel i hjärnan. Är hon riktigt frisk?

Idag var det alltså dags att vädra hårrötterna igen. Romson pratade om "11 september-olyckorna" och lyckades därmed att fullständigt och totalt förminska det som normala människor anser är fruktansvärda terrordåd. Det denna nästan kriminellt omdömeslösa tomhylsa kallar "olyckor" råkar nämligen vara de obegripligt och fasansfullt grymma terrorattentaten den 11 september 2001 i USA, i vilka tusentals oskyldiga människor fick sätta livet till på de hemskaste sätt man kan tänka sig.
Det som Romson kallade "olyckor" var terrorattentat som förändrade vår värld.

Hur grova "felsägningar" kan en  minister häva ur sig - och hur ofta - utan att lämpligheten för ministerposten ifrågasätts?? 

Det är ju nämligen så att det är människors tankar, värderingar och syn på saker i livet som styr deras tungor.
Ska det vara så omöjligt att begripa det?? Det händer allt som oftast att folk säger saker som dom "inte menar", men med handen på hjärtat - tänkte inte personen de sagda orden i den stunden som de flög ut som grodor från tungan? Eller finns det på riktigt människor vars tunga är fullständigt frikopplad från hjärnan?? Är det i så fall just dessa personer som ska få det viktiga uppdraget att styra ett land?

Romson är och förblir olämplig att sitta i en regering. Om man åtminstone kunde tänka att det mest är synd om henne själv när hon skämmer ut sig själv så totalt gång på gång på gång... Men hon är ju tyvärr inte en samhällsmedborgare i mängden, utan hon är Sveriges vice statsminister! Hur är det möjligt?? Det är upprörande att en så stor kompetensbrist och omdömeslöshet ens är laglig i en regering!!

6 kommentarer:

 1. Väldigt stor "olycka" kan jag tycka. Verkar inte finnas några krav för att bli politiker, ens på toppnivå

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det kan faktiskt inte finnas några krav, för om sådana hade funnits skulle regeringen ha sett väldigt annorlunda ut.

   Radera
 2. Förstår inte vad dom sysslar med just nu. Och sen dra rasistkortet gör mig galen. Etniska svenskar har fått lämna för mindre saker som lite toblerone eller fusk med tvlicensen ( Nu tycker inte jag det är ok heller )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är inte lätt att förstå. Tyvärr har rasistkortet fått sällskap av islamofobkortet. Allt för att landets pk-svenskar ska kunna bekämpa yttrande- och åsiktsfriheten. I det här landet är vi inte längre lika inför lagen, utan det är etnicitet och religionstillhörighet som avgör vad som är acceptabelt och ursäktat eller inte.

   Radera
 3. Helt obegripligt att vissa politiker får vara kvar... tycker hela denna så kallade regering är ett stort skämt. Åsa Romsons tal i Almedalen 2014 tyckte jag om, men egentligen är det jä skäl att tycka illa om Almedalstalen, för de säger ju bara en massa bra saker för att vinna röster så egentligen ska man inte lyssna på dem öht...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen obegripligt att vissa får vara kvar - eller att dom ens fick sina uppdrag för den delen... Själv ser jag bara alla fina tal som ett sätt att locka väljare, för när det är dags att infria alla fina löften händer det inte mycket. Ibland görs det tvärtemot vad som har utlovats.

   Radera