onsdag 27 april 2016

Hur KAN ett land spotta på de som har byggt upp det??

Så är det dags för ett pulshöjande inlägg igen, för dagens läsning av artikeln "Samhällets prioriteringar ur en polismans ögon" i Bohusläningen, gjorde mig återigen mycket upprörd över hur Sverige - den sk "humanitära stormakten" - behandlar sina åldringar som har varit med och byggt upp landet. För detta land är allt annat än en humanitär stormakt för många människor som är födda och har levt sina liv här.

Vad är det för mening med att bli gammal i detta land, om man inte får behålla hälsan och kan klara sig själv ända till slutet? Det är ju uppenbarligen helt legitimt att gamla människor lever i misär, och får sluta sina liv på de ovärdigaste sätt man kan tänka sig. Vad är det för FUNDAMENTALT FEL på ett land som betraktar gamla människor som sopor - som tärande restprodukter knappt värda att hålla vid liv? Eller ännu värre - vad är det för fel på ett land som kallt selekterar vilka människor som är värda omsorg och omtanke, och öppet diskriminerar alla - tärande svenskar - som drar det kortaste strået?

Medan åldringar förgäves väntar på att bli omhändertagna när dom inte längre klarar sig själva, går skattemedlen till makalösa mängder "barnvakter" åt män som fyller landets alla HVB-boenden inom den superlukrativa asylindustrin.

Har äldre också dygnetruntservice av 17 personal som tar hand om 26 personer? Eller har dom flera kanske, eftersom dom inte likt de friska och stridslystna unga männen klarar sig själva? En åldring som måste ha hjälp med uppstigning, läggning, på- och avklädning, hygienskötsel, intagande av mat och mediciner mm borde ha mera resurser än vad som krävs för att hindra argsinta unga män från att slåss och missbruka köksknivarna. 

Men nej, det viktigaste i landet Sverige numera är att alla unga män i hela världen som har lust att bo i Sverige, ska få komma hit och få barnvakt. Det är så respektlöst att magen vrider sig när jag tänker på alla gamla som känner förtvivlan över sin svåra situation, och som får dö med samma förtvivlan för att samhällets restprodukter inte får kosta något att underhålla. Och till er godhetsknarkare som just kippar efter luft för framföra det uttjatade mantrat om att inte ställa grupper mot varandra - gör inte det då för helsike!!! För det är just det som sker varje dag i hela detta land, eftersom det inte finns obegränsade resurser att spendera på allt och alla. Det kallas att prioritera, och numera prioriteras alla världens unga män som behöver barnvakt i Sverige.

Frågan är om inte dom demenssjuka är de som har mest tur av alla, för om man ändå ska vanäras och vanvårdas på livets höst måste det vara bättre att inte vara medveten om eländet. Kanske borde Sverige införa aktiv dödshjälp för alla som inte står ut längre med att diskrimineras när dom inte klarar sig själva? Tänk vilken avlastning för detta land att bara slippa alla lastgamla, svårt sjuka, dödssjuka, handikappade och alla andra som stjäl resurser från det växande barnvaktsbehovet i Sverige.

Fy f-n säger bara!! Tyck vad ni vill alla ni som är lite godare än alla andra, men det här landet måste vara ett av jordens allra sjukaste, när man spottar och pinkar på dom som har byggt upp det!!http://bohuslaningen.se/asikt/debattochinsandare/1.4915892-samhallets-prioriteringar-ur-en-polismans-ogon?articleRenderMode=image&image=bigTop

5 kommentarer:

 1. Undrar om det är något i maten vi köper??? som får människor i detta land att bli så jäkla passiva, att dom flesta inte ens reagerar på "allt skit" som just nu pågår.... Å inte ens inser att samma sak kommer att hända dom själva om några år..... Skrämmande hur detta land blivit.... Jonna Celander

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har också undrat hur det är möjligt att så många människor kan förhålla sig så passiva. Hur går hjärntvätten till? Inte ens särskilt många av dom som förstår och reagerar på vad som händer gör något, för alltför många tror att allt dåligt händer andra, och inte kommer hända dom själva.

   Radera
 2. Jag förmodar att de som anser att åldringarna springer ivägen och kostar pengar tillhör den grupp som blev födda in i det färdigbyggda folkhemmet. Alla som föddes under Palmes tid och fick tutat i sig att dom var unika och stod sig själv närmast. Ingen av dem har någon aning om vilket slit och umbärande de gamla hade för att bygga landet från fattigdom till välmående folkhem. Den nya tiden sprutade in ord som du är unik, låt ingen sätta sig på dig, världen är din bara ta för dig, lär dig misstro auktoriteter som vill lära dig hyfs och vanligt folkvett, gå din egen väg ett välmående samhälle väntar på dig, ut och ta för dig. Men. en sak glömde man tala om för dem nämligen:Pass upp, blir du sjuk eller vårdkrävande är du till råttorna, vi friska och sunda har nog med oss själv. Glöm inte bort att du är dödlig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är nog precis som du säger, att dom som inte unnar ådringarna ett värdigt liv har definitivt inte varit med och byggt upp folkhemmet. Sverige är egentligen inte ett särskilt "åldringsvänligt" land, för diskrimineringen av äldre börjar långt innan dom är så gamla och sjuka att dom inte längre klarar sig själva. Svenskt bäst före-datum infaller egentligen redan innan medelåldern inträder, om man t ex ser till arbetsmarknaden. Äldres erfarenheter och kunskaper värdesätts sällan, utan det är ungdom och ytliga ideal som hyllas. Få människor tänker på sin dödlighet förrän dom ser den i vitögat. Det skulle behövas en betydligt större solidaritet i samhället. Svenskar vill gärna känna sig solidariska, men inte mot svenskar vilket är väldigt konstigt, men också en förklaring till varför samhället är så lätt att söndra.

   Radera
 3. Jo visst förstår vi vad som föregår, men har inte riktigt kläm på vad vi kan göra. Skriver man en åsikt till lokal-blaskans reporter så tas min kommentar/åsikt aldrig upp. Eller svaras tillbaka. Vi behöver en stridbar person som kan ta tag i facklan och leda oss i orättvisans irrgångar. Sture (76)

  SvaraRadera