måndag 4 april 2016

En som inte förtjänar att vara stolt...

Där satt han på farstukvisten och såg avslappnat mallig ut - helt oförtjänt, men han var förstås omedveten om detta faktum. Det är väl klart att man ska njuta av den ljumma kvällsluften, även om man har råkat åsamka sin matte en mindre angenäm upplevelse.

Jag hade en stund innan bestämt mig för att dokumentera de nya blommorna som slagit ut på tomten, och det gick ganska bra en liten stund. Förnöjsamt konstaterade jag att blåsipporna hade blivit flera, och funderade i stilla ro på hur det kan komma sig att dom finns i så många färger. Kan man fortfarande kalla blåsippor för sitt namn då dom är rosa, lila och vita? Oavsett vilket var jag nöjd med överflödet av blommor. Jag drog mig vidare till klosterliljorna, som hukade sig i den tilltagande vinden, och förevigade även dessa på ett par bilder.

Så kom turen till några krokusar som tittade fram bredvid det rikliga beståndet av snödroppar.
Ååh, krokusar - dom måste jag fota!! Tyvärr var det inte bara att böja sig med telefonen och ta ett par trevliga bilder, för gamla torra växtrester täckte mycket av det som var värt att se. Inte ville jag föreviga de torra och fnasiga resterna efter föregående sommar i min vårbild, så jag bestämde mig för att snygga upp lite kring blommorna. Löven skulle bort, och långa vissna grässtrån skulle minsann inte få skymma motivet! Så jag la telefonen åt sidan, satte händerna bland växtresterna och började rafsa undan allt.

Men vad nu? Hade det regnat ute? Nej det hade det verkligen inte gjort - det hade tvärtom varit en torr och solig dag. Hur kunde det då komma sig att skräpet jag rafsade bort var blött?? ÅH NEEEJ!!!
Jag tittade bort mot farstukvisten, och där satt han och betraktade mig med upphöjt lugn, medan jag insåg varför jag var blöt om händerna... Blommorna växte under ett träd. Baloo måste alltid pinka på träden. Fy tusan!!!!! Han hade varit där och tömt blåsan medan jag fotade andra blommor!!! Usch och tvi!!! Kan bara säga att jag inte brydde mig om att rensa färdigt...

Så ikväll heter han minsann Bulle Byracka! Det har han gjort sig förtjänt av när jag fått pink i händerna...

Ikväll bjuds det på en bildbomb av blommor! :-) Och byrackan ;-)


Oförtjänt nöjd Bulle Byracka... ;-)


"Nyvattnade" krokusar... :-/


Jag märker inte att att du ger mig onda ögat matte... ;-)
6 kommentarer:

 1. Haha, usch.... Kanske straffet för att du inte delade med dig av syltmunkarna?? ;-) Oavsett väta så var det en underskön blomsterprakt! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha...så det var kanske hämndlystenhet som styrde valet av pinkplats? :D Ja blommorna är verkligen vackra! :D

   Radera
 2. Vilka Underbara Blåsippor :D Och vilken underbar "Byracka" Hihihi...har själv hanhund så jag vet precis....;) Du förlåter honom snabbt :D

  Ha det så bra !

  Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Elisabeth! :D Jo vi som har hanhundar vet ju att det måste skvättas överallt, men dom är ju söta och blir snabbt förlåtna! :D

   Ha en jättebra dag!

   Anna

   Radera
 3. Hi, hi kunde inte låta bli att skratta. Han ser så gullig ut. Fina bilder blev det i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha tack Birgitta! :) Det är en gullig kissenisse ;)

   Radera