måndag 11 april 2016

Dessa söta små lurviga bollar... :-)

Den som är riktigt observant har kanske redan listat ut att jag tycker humlor är väldigt söta. När jag var barn, och kanske något äldre än så, tyckte jag mest att dom var lite läskiga. Men nu är deras surrande närvaro förknippad med trivsel och en annalkande sommar :-)

Är det någon mer än jag som har lagt märke till hur lurviga humlor är? Det ser ut som om dom flyger omkring i en randig vinterpäls. Om man tittar riktigt noga kan man se att dom är lite "dammiga" i pälsen också. Än är det inte så mycket mer än några sorters blommor som har slagit ut, men dom verkar ändå bjuda på gott om pollen :-)

Idag bjuder jag på några bilder av en humla, och för den som tycker att det tröttsamt att betrakta ett antal sådana bilder, skickar jag även med några vitsippor :-) Telefonen bjuder kanske inte på den yppersta fotokvalité man önska, men jag hoppas att pälsen på småbollarna syns ;-)4 kommentarer:

 1. Älskar humlor. De är så fina. Tack för att du delade med dig av alla de fina bilderna. Här har det inte dykt upp några humlor ännu, men de kommer nog snart, fast jag hoppas de dröjer lite till, eftersom det är minusgrader på nätterna.
  kram Kim :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kim! Ja visst är dom fina! :-) Vi har haft ett par nätter med minusgrader, men dom verkar ha klarat sig tack och lov.
   Kram Anna :-)

   Radera
 2. Man blir lika glad åt att se årets första humla som åt vitsipporna;) Det är drottningarna som vaknar först och hittar de ingen nektar blir det inget nytt humlesamhälle där...:( Därför är det extra viktigt med tidigblommande växter i trädgården :D Och det har vi ju ingenting emot ! :D
  Ha det så bra !
  Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det så! :D Här blommar många vilda blommor hyfsat tidigt, och särskilt blåsippor finns det gott om före vitsipporna :) Så jag hoppas att det finns tillräckligt med nektar för ett humlesamhälle här :)
   Ha det så bra du också!
   Anna

   Radera