måndag 14 mars 2016

Vårtecken!! :-)

Jag brukar alltid lika troget dokumentera alla årstider, och detta år är inget undantag :-) Våren är den mest speciella årstiden på så sätt att det känns som att det är då mitt år börjar. Transportsträckan genom den kalla och mörka vintern tar slut, och naturen vaknar äntligen upp igen.

Dom första vårtecknen må vara få, men är alltid lika fantastiskt välkomna. Minsta lilla blomma är extra vacker, och en svällande knopp väcker fantasin om vad som snart komma skall. Det må vara hänt att jag tycker allra bäst om sommaren med sin lummiga grönska och långa ljusa kvällar, men våren känns på något sätt extra hoppfull - man har allt nytt som året ska bjuda på framför sig. Man har allt kvar att längta efter, och den sköna tiden finns så nära inom räckhåll.

I morse var det faktiskt ganska ruggigt ute, och fötterna halkade som vanligt omkring på isfläckarna på gårdsplanen. Men där snön dragit sig undan har nu blommorna börjat titta fram. Alla har inte slagit ut ordentligt ännu, men knopparna är vackra nog för att locka fram mobilkameran.

Idag bjuder jag på årets första vårtecken på gården! :-)Baloo var inte det minsta road av blomsterfotograferandet, utan tyckte att man lika gärna kunde lägga sig och sova på blommorna ;-)


Syrénerna börjar vakna till liv :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar