måndag 21 mars 2016

Fredrik Reinfeldt - Sveriges största och bittraste hycklare...

Det verkar ha tagit Reinfeldt väldigt hårt att förlora valet, för det lär vara svårt att hitta en människa som känner större bitterhet mot svenska folket än vad denne proffshycklare gör.

I sitt sk "brandtal" på Postkodlotteriets årliga tillställning för förmånstagare talade han med en intensitet värdig en salvelsefull frikyrkopastor om Utsatthet. Jodå, det är ju ett viktigt ämne att engagera sig i, men problemet är bara att när denne man med sitt kalla, och likt ett musselskal stängda hjärta låtsas BRY sig om människor, drar han ett Löjets skimmer över detta ord. Nästan vem som helst hade kunnat tala om ämnet med större trovärdighet.

Vem är han som under sin regeringstid så idogt arbetade för att fördjupa klyftorna i samhället, att raljera som han gör över svenska folket??? Han som gjorde det till sin uppgift att se till att sjuka, arbetslösa, gamla och andra svaga, fattiga eller utsatta grupper fick det sämre under hans tid vid makten.

Ja, det finns dom som berömmer denne man för det arbete han gjorde för Sverige. Men vilka är dom? Är det dom sjuka som inte fick lov att vara sjuka längre, utan fråntogs sin sjukpenning och fick gå till arbetsförmedlingen och söka jobb - trots oförmåga att jobba, och att ingen arbetsgivare vill anställa en sjuk?

Är det kanske dom arbetslösa som berömmer honom för att han tyckte att dom är arbetsskygga, och förmodas leva gott på en löjligt liten A-kassa som faktiskt INTE är ett bidrag? För det är ju så enkelt för alla att få ett jobb i detta land - särskilt om man t ex blev arbetslös när ens ålder passerat bäst före-datum, när man har "fel" nationalitet eller saknar arbetslivserfarenhet - eller??
Det är naturligtvis inte så att jag tycker att människor inte ska arbeta - alla som kan ska vara med och bidra till samhället - men det handlar också om att man ska ha fysisk FÖRMÅGA och att den som flitigt söker arbete faktiskt ska ha möjlighet att få ett sådant också. Diskrimineringen på den svenska arbetsmarknaden kan Reinfeldt aldrig raljera bort.

Eller kommer kanske berömmet från landets bortglömda fattigpensionärer, handikappade eller de mest bortglömda av alla - de hemlösa. Den där gruppen som många "empatiska" svenskar föraktfullt tycker får skylla sig själva. Det är ju bara missbrukare som fått oräkneliga chanser som dom var dumma nog att inte ta vara på - eller? Att det bland de hemlösa finns helt vanliga människor som råkat illa ut ekonomiskt är otänkbart - eller? Att det TRAGISKT nog finns människor som är psykiskt sjuka, och som skulle behöva tas omhand inom psykiatrin istället för att "klara sig" själva är det inte många som tänker på - eller??

Exemplen på människor som inte fått åtnjuta "värmen" från Reinfeldts djupfrysta hjärta är många, och jag tror inte att dom sjunger med i hyllningskören när han nu pga sin infekterade bitterhet raljerar över svenska folket.

Vad vill denne kallhamrade fd statsminister uppnå med sitt agerande egentligen? Vad gör han själv för att hjälpa människor - förutom att håna dom som redan hjälper. För sanningen är den att Reinfeldt har faktiskt lyckats med en sak, nämligen att göra hela svenska folket hjälpsamt - oavsett folks vilja eller förmåga.

De fattigaste och mest behövande människorna i landet har varit med och betalat jobbskatteavdragen åt alla som har arbete, och dessa avdrag har varit allt större ju mera en person har tjänat. En SANN humanist - vilket Reinfeldt låtsas vara mot ett högt arvode förstås - skulle inte ha låtit de som har det sämst öka den disponibla inkomsten för de som har det bäst. Och om det nu ändå var nödvändigt så borde jobbskatteavdraget ha varit större ju MINDRE man tjänar.

I övrigt så är alla som arbetar hjälpsamma mot alla som staten väljer att hjälpa - via skattsedeln. Ingen som jobbar vitt kan undgå att vara hjälpsam, och därutöver kan man bidra frivilligt till olika organisationer. Kan passa på att nämna i sammanhanget att man är med och bidrar till mycket gott som världsförälder inom Unicef.

Så när nu Reinfeldt med sin stora trut och ännu större inkomst har stått och spytt sitt förakt över folk, och undrat om julgranen brann, om julmaten tog slut, eller om huset rasade ihop, så skulle jag vilja be honom att hålla käften. Jag föraktar denne man mycket djupt. Han har ta mig tusan ännu mindre kontakt med verkligheten än vad nuvarande statsminister har. Frågan är om han har tillbringat för mycket tid i de obefolkade ytor av landet som han brukar flyga över, och tycka att man kan fylla upp med asylsökande. Bekymret är ju bara att på dessa ytor vill ingen ens vill bo, för att där inte finns någonting människor behöver - såsom bostäder, jobb, skolor, sjukvård, affärer, kommunikationer mm.

Stefan Löfven må uppföra sig korkat, men Reinfeldt är en bitter och elak hycklare!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar