söndag 27 mars 2016

Belöningen för att krypa på knä...

Vad i hela fridens namn kan den vara måtro... ;-) Vad har jag haft för mig egentligen...


Nej, jag har inte varit berusad, och har ej heller lagt mig tillrätta för bön ;-) Jag har istället med sedvanlig flit dokumenterat vårtecken, vilket var såväl svårt som mödosamt en stormig dag som denna. Det är ju inte alltid vårtecknen behagar finnas på lättfotograferade platser, och om man ska lyckas åstadkomma nära nog hyfsade bilder med mobilkameran får man offra sig lite. Även om det innebär att krypa på knä på kladdig (nåväl åtminstone fuktig) mark täckt av allehanda naturens småskräp i form av torra kvistar, pinnar, småstenar, slirviga löv mm.

Jag har pressat mig in i risiga buskar vars grenar har fastnat i mitt hår - trots att jag dragit ihop det i en hästsvans. Men hård vind och spretig vegetation lösgjorde kalufsen som snart befann sig mera i min mun och mina ögon än i snodden. Men den sanna vårnörden ger inte upp för den skull, och när jag nått fram till kameralinsens mål var det bara att tålmodigt (hmm, kanske en smula otåligt) vänta på att de små blommorna skulle sluta att fladdra omkring.
Mobilkameran vill ogärna ge skärpa åt rörliga motiv, och en blåsig dag som denna håller sig inte blommorna stilla så värst många sekunder. Men även vinden tar pyttesmå pauser ibland, och då passade jag på minsann!

Så här kommer lönen för dagens möda: Blåsipporna på gården!! :-)

Vad kallar man rosa blåsippor förresten? Rosasippor?2 kommentarer:

 1. Stort tack för det slit du uthärdat för att leverera dessa härliga vårtecken. De lyser upp och gläder. (Vilket för övrigt gäller för inlägget som helhet. Kul att läsa.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, lika stort tack till dig snälla Ulla Maria för din fina kommentar! :-)
   Mvh
   Anna

   Radera