tisdag 15 mars 2016

Är det dags för Hovrättens domare att bli våldtagna??

Ja, jag vet att det är väldigt hårda ord, men vad annat återstår för att väcka förståelse hos oempatiska domare för vilket VEDERVÄRDIGT och DJUPT KRÄNKANDE brott en våldtäkt faktiskt är? Rapporteringen om våldtäkter fortgår outtröttligt, och det ena fallet är mera upprörande än det andra. Det vore ju önskvärt att rättssystemet skulle se allvarligare på dessa grova, skändande och förnedrande övergrepp, men det förblir ett önsketänkande.

Vad krävs egentligen för att det svenska rättssystemet ska börja döma våldtäktsmän för det vidriga brott dom begår, istället för att ständigt leta förmildrande omständigheter som ger gärningsmännen alldeles för lindriga straff - om ens några alls.

Ett av de senast rapporterade fallen är så motbjudande att magen vänder sig ut och in. Illamåendet inträffar redan när jag tar del av vad den stackars kvinnan råkat ut för - en gruppvåldtäkt i en bil på en rastplats utanför Göteborg. Men upprördheten fortsätter sedan att växa när det framgår att Hovrätten har valt att sänka det straff som utdömdes i Tingsrätten med en motivation som åtminstone inte jag - som trodde mig ha hört det mesta - har hört förut, nämligen att våldtäkterna skedde i turordning.

I TURORDNING!!! Har Hovrätten fått ett totalt jävla hjärnsläpp????? Hur många penisar får det plats i ett kvinnligt könsorgan samtidigt???? Är det ens praktiskt möjligt att köra in mer än en åt gången????

Jag blir så in i helvete förbannad på rättssystemets nonchalans, kränkningar, arrogans och nedlåtenhet mot våldtagna kvinnor att jag snart inte klarar att läsa om all skit som händer längre. För de smärtsamma kränkningar som allt flera kvinnor drabbas av - och som sargar både kropp och själ - ses inte som allvarliga av de som har makten i sina händer att göra något åt det som händer, och att verkligen straffa de skyldiga rejält!!

GLÖM att Sverige är ett jämställt land!! När det kommer till den våldtagna kvinnans rättigheter så är Sverige inte bättre än ett jävla u-land!!! När det kommer till att straffa gärningsmännen så gäller detsamma. Det är tragiskt att det finns så många kvinnoförnedrande avskum såväl i samhället som i domstolarna!! För både den som våldtar, och den som ser mellan fingrarna eller förminskar detta vidriga vedervärdiga brott är ett avskum.

VÅLDTÄKTSMÄN SKA KASTRERAS!!  Inte kemiskt, utan kirurgiskt. Könsorganet ska försättas ur funktion - FÖR EVIGT!!! DEN SOM INTE KAN HÅLLA SINA KÖNSDRIFTER UNDER KONTROLL SKA INTE FÅ HA NÅGRA SÅDANA DRIFTER KVAR I KROPPEN!!!

Dessutom ska våldtäktsmän straffas i proportion till den äckliga gärning dom begår, dvs HÅRT!!! En fuktig och kall fängelsecell med unket vatten och en möglig brödkant om dagen i minst tio år vore kanske avskräckande???

DET ÄR NOG NU!!! Det får vara slut på alla våldtäkter och all kvinnoförnedring i rättsväsendet. Lås in eller utvisa alla våldtäktsmän, och byt ut ALLA inom rättsväsendet som inte är av uppfattningen att skändning av kvinnors kroppar är ett grovt och allvarligt brott. Det går att få ordning på den eländiga situationen, men det krävs kraftansträngningar som endast är möjliga att frambringa hos människor som har VILJAN att anstränga sig för de utsatta kvinnorna, och för att få slut övergreppen.

Det får inte fortsätta såhär längre, för då finns det bara ett enda sätt att skydda sig i detta land - att beväpna sig. Och då menar jag inte med någon simpel pepparspray.


Källor: Aftonbladet 15 mars 2016 Brottscentralen, Svenska Dagbladet 15 mars 2016 artikel av Hanna Åkesson, Svt.se 15 mars 2016 artikel av Johan Wicklén.4 kommentarer:

 1. Sverige är rätt jämställt på många vis. Men på att sätta straff på brottslingar är rätt mesigt, straffen är inte rättvist. Det är nästan att nån som har begått ett ekonomiskt brott får ett högre straff än en som har begått ett mord. Det svenska rättssystemet är så skevt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja på vissa områden har jämställdheten nått långt, och på andra områden skulle den behöva vara betydligt bättre. Håller med dig om att det svenska rättssystemet är skevt sett till vilka straff som brottslingar får, och allra skevast är att det värnas mera om brottslingarnas rättigheter än om brottsoffrens.
   Mvh
   Anna

   Radera
 2. Håller med dig så. Vi är vad vi är, det är ett jädrans daltande bara, riktigt onödigt att ens lägga ner så mycket fokus som det här har fått när det finns betydligt MYCKET mer viktiga saker som händer i världen. Det är inte bara Sverige vi har ett ansvar till utan hela världen. Och det finns mycket annat att göra runt om.
  Tack för dina ord.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Diana! Ja det läggs mycket energi på många saker som faktiskt inte är särskilt viktiga - om ens alls viktiga.
   Kram
   Anna

   Radera