torsdag 28 januari 2016

Vad är det viktigaste i Sverige just nu?

Så är det dags att tycka till igen, med risk att reta upp en och annan. Tänk om landets förvirrade makthavare skulle sätta sig och skriva en prioritetslista över vad som är det viktigaste för landet just nu. Vem vet - det har dom kanske redan gjort. Nu menar jag inte den förljugna listan med brutna vallöften, utan en lista som ärligt beskriver hur man faktiskt prioriterar saker i verkligheten.

Man kan spekulera hej vilt om vad som skulle stå på listan, och i vilken turordning, men samtidigt undrar jag om den inte skulle bli tom. För om sanningen skulle sättas på pränt och komma ut i dagens ljus, kanske ett gäng förvirrade makthavare skulle bäras ut ur Rosenbad och rullas i tjära och fjädrar.

Kanske skulle någon ärlig krake - finns det såna i regeringen eller hela sjuklövern förresten - plita dit dom nedersta raderna, dvs vad som är lägst prioriterat eller inte alls. Det borde inte vara så svårt, eftersom det är totalt uppenbart. Men samtidigt finns det ju en viss risk för den som skriver dessa rader att vederbörandes anseende tar skada. För om man skriver hemlösa på den allra nedersta raden, blir man inte stämplad som en person som saknar empati för samhällets allra svagaste och mest utsatta. Nej, den som skriver den punkten nederst kommer att bli stämplad som rasist - kan man vara något annat när man "ställer grupper mot varandra" - som godhetsknarkarna brukar säga. Och att bli stämplad som rasist är ju det absolut värsta en svensk någonsin kan råka ut för. Så bort med den punkten från listans botten.

På näst nedersta raden kanske någon djärv person skulle drista sig att skriva dit landets åldringar. För det finns ju en möjlighet att någon i en stund av navelskådande skulle kunna komma på att folk som är mellan nittio och hundra år gamla, nekas plats inom äldreomsorgen - även om dom inte ens är kapabla att trycka på sitt trygghetslarm. Men nej, är man rädd om sin politiska karriär så låtsas man att gamla människor i Sverige åtnjuter den respekt och omtanke som dom förtjänar på livets höst - och så avstår man att sätta punkten där den hör hemma. För vilken makthungrig politiker vill framstå som någon som "ställer grupper mot varandra" - en rasist?!!

Medan det allmänna kaoset växer som livskraftigt ogräs, frodas regeringens förmåga att lösa alla problem lika bra som en pelargon i Saharas öken. Det är inget nytt att det finns för få lediga jobb och bostäder i landet, och att maskorna i det sociala skyddsnätet är trasiga lite överallt. Det är heller inget nytt att integrationen av invandrare inte fungerar. Men problem som förr ansågs vara stora och i behov av att åtgärdas, har nu vuxit till ohanterliga proportioner. Till detta har dessutom lagts till att våld, mord och våldtäkter har blivit vardagsmat i ett en gång hyfsat tryggt och bitvis ganska sömnigt samhälle.

Det regeringen ägnar sig åt är bara "brandkårsutryckningar" i hopp om att bromsa upp de gigantiska problem som en huvudlös politik har skapat. Att regeringen skulle klara att lösa problemen är inte ens lönt att önsketänka. Tyvärr saknas kompetensen och förmågan totalt hos den makthavande samlingen. Det är inget annat än skamligt, och borde vara olagligt att en bunt inkompetenta amatörer tillåts att i hårresande fart förstöra ett helt land!!! Det är dags för nyval - NU!!!


1 kommentar:

  1. Det viktigaste av allt är att få ordning på nationalekonomin - och om hur det kan gå till på min blogg här.

    SvaraRadera