söndag 3 januari 2016

Äntligen igångsättning av Kola igen! :-)

Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge - eller hur var det nu? ;-) Efter julhelgen blev Kola öm i en hov, och varför har vi ingen aning om. Hoven var bra den 26 december då vi var iväg på en utflykt, och dagen efter var han riktigt öm när han togs in på kvällen. Jag gissar att något har hänt i hagen, för marken blev väldigt knögglig när leran hastigt frös. Det blir ju lite busigt bland pållarna ibland även när det inte är helt lämpligt kanske... Men vila, dvs lugn vistelse utomhus utan sällskap av buskompisen Rackarhästen, samt lite helande kosttillskott har gjort gott, så idag blev det en lugn och stillsam igångsättning :-) Själv är jag stel som en planka i ryggen så det passade bra ;-)

Dagens övningar bestod mest av skrittarbete. Kola var pigg och glad och det märktes att han var nöjd med att få göra något igen. Det blev uppmjukande övningar runt tunnor och konor, och eftersom även "Mummelmulen" är väldigt svag för smicker och beröm, blev han piggare och gladare för varje övning som gick bra. Han talade om att han ville öka tempot lite, men eftersom underlaget inte var ultimat, och förnyad hovömhet inte var önskad, fick han bara känna på att trava sakta drygt ett varv. Sedan skrittade iväg en liten sväng så att han skulle få se något annat än ridbanan. Vilan hade dock gjort gossen pigg, så ivern var påtaglig när vi kom ut på fältet. Om han hade fått sin vilja fram hade vi nog förflyttat oss ganska fort över de snötäckta vidderna, men han fick motvilligt nöja sig med att trava en liten bit så att jag fick känna hur han rörde sig. Sen blev det skritt tillbaka hem igen. 

Det var en ganska kort och mycket försiktig ridtur, och nu håller jag tummarna att hoven inte är öm imorgon. Om någon undrar varför jag kallar honom Mummelmulen, så är det för att han brukar göra mumlande ljud ibland medan han rör lite på läpparna :-) Han kan också låta som en båtmotor, men det gör han när man kommer till stallet, eller när han är hungrig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar