onsdag 2 december 2015

När könshysterin passerat rim och reson; Nej pojkar ska inte vara Lucia!!

Så är det dags för ett pulshöjande inlägg igen. Inte nog med att det onödiga och urlöjliga "ordet" hen har skapats i syfte att utplåna könsskillnader, nu kan man i Aftonbladet läsa den löjliga diskussionen om huruvida pojkar ska vara Lucia eller inte. Precis som om det ens är något att diskutera. Jo det förstås, i könshysterins förlovade land kan allt som har med kön att göra problematiseras in i det oändliga.

I Sverige finns det människor som lever i olika sorters villfarelser. En av dessa är att vissa vägrar att erkänna att människor har olika kön, och de skadligt extrema förvägrar sina barn att ens få veta vilket kön dom har. Undrar hur många timmar av dessa barns framtid som kommer att gå åt i en terapisoffa efter en så märklig uppfostran.

En annan villfarelse är att samhället blir jämställdare och jämlikare om man utplånar allt som på något sätt är könsrelaterat. Då tros det uppnås någon slags konstruerad rättvisa där alla är exakt lika, har samma rättigheter och möjligheter.

Tyvärr är det så - hur envist de könsfientliga än må förneka detta - att kön finns, och kommer alltid att finnas. Om någon byter kön så har den fortfarande ett kön - ett annat kön. En hermafrodit har två kön, alltså är inte heller hermafroditen könlös.

Med könen följer åtminstone vissa möjligheter och begränsningar som ingen flummare kan resonera bort. Kvinnor har (om fortplantningssystemet fungerar) möjlighet att föda barn. Män har inte den möjligheten oavsett hur mycket det än må svida i den som lider av könshysteri.

Kvinnors och mäns kroppar är inte identiskt lika konstruerade vare sig på insidan eller utsidan, och kommer inte att bli det genom pladder och önsketänkande.

Män och kvinnor - nu säger jag inte precis alla - HAR till viss del en dragning åt olika INTRESSEN i livet, vilket bland annat avspeglar sig i den stora massans typer av yrkesval och fritidsintressen.
Jodå, det finns män som gillar att byta gardiner flera gånger om året, och det finns kvinnor som gillar att ligga i garaget och meka bil. Men oavsett hur mycket man avskyr tanken, så kan många olika intressen och yrkesval kopplas till att huvudsakligen utövas av kvinnor respektive män.

Det är - oavsett hur man än vrider sig av motvilja mot detta - så att män oftast är fysiskt starkare än kvinnor. Detta i sin tur gör att vissa yrkesval faller sig lättare för en man än för en kvinna. Jag har personligen under hela mitt yrkesliv arbetat inom mansdominerade yrken, men inte inom något sådant som har krävt fysisk råstyrka. Den har jag nämligen inte, och har aldrig haft hur mycket jag än har tränat. Visst finns det kvinnor som går mot strömmen och t ex utbildar sig till servicetekniker på tunga entreprenadmaskiner, men dom är inte många trots att ingen kvinna förvägras denna utbildning.

Tyvärr har könshysterin passerat rim och reson när det plötsligt börjar att letas orättvisor i allt, och det skapas problem där inga sådana egentligen finns. Hur långt ska man gå för att åstadkomma "rättvisa" åt alla?
Är pojkar med en luciakrona på huvudet vad som krävs?
Bör man införa en rättighet för kvinnor att få vara "Sveriges starkaste man"? Man kan ju trots allt låta kvinnor tävla ihop med männen och låta dom stå bredvid den starkaste mannen på prispallen bara för att det ska vara "rättvist".
Bör man införa en hel rad nya yrkestitlar så att ingen behöver känna sig förorättad av att kallas något som inte passar med en könshysterisk självbild? "Sjukbror" borde man väl som man få lov att kalla sig istället för sjuksyster?
Varför inte införa uniformer överallt i hela samhället? En uniform med byxkjol som underdel vore väl det allra rättvisaste?
Man kanske bör konstruera en livmoder att operera in i bukhålan på män så att dom kan få föda barn?

Jag vet att jag drar saker till sin spets med detta inlägg, men könshysterin börjar bli tröttsam och faktiskt patetisk.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21870542.ab


4 kommentarer:

 1. Lennarth Ahlin2 december 2015 17:35

  Bra skrivet Anna-Lena. Det måste dras till sin spets för att få ordning! Stackars barn som utsätts för vuxnas dumheter!!!

  SvaraRadera
 2. Tack Lennarth! Jo jag känner så. Barn ska inte utsättas för konstiga vuxnas experimenterande.

  SvaraRadera
 3. Det är bra, ryt till! Det behöv mer sådant i vårt samhälle. Håller med dig om att de flesta kvinnor inte kan göra samma saker som män gör, på grund av den har annan kroppskonstruktion än männen och vice versa.

  Visst är det bra med jämställdhet, men någonstans måste man dra gränsen, lucia är en flicka och har alltid varit en flicka. Skicka den här länken till de som tycker annat: https://sv.wikipedia.org/wiki/Lucia_%28helgon%29

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kim! Jag kände att jag bara måste ryta till lite. Du har helt rätt i att någonstans måste man dra gränsen.
   Kram Anna :-)

   Radera