onsdag 11 november 2015

När falskheten slår till: karriärister med mentala lynnesfel...

Tänk vad skönt det vore om alla människor kunde vilja vara ärliga. Eller kanske våga vara ärliga. För jag undrar faktiskt av vilken anledning vissa individer är så genomruttet falska att dom är en skam för mänskligheten som släkte.

Karriärbehov är något som får många människor att bokstavligt talat ruttna inombords. Viljan att "komma upp sig", tjäna mera pengar, få bättre status eller att få sola sig i glansen av "rätt" människor, kan få all medmänsklighet och empati att fly sin kos. Kvar blir bara det hungriga "jaget" som är kapabelt till det mesta för att nå dit det vill.

Är det den sortens människor som är mest lämpade att leda andra? Är det dom falska som revirpinkar och smilar sina ovetande "fiender" i ansiktet - för att sedan borra in kniven mellan skulderbladen - som för en verksamhet framåt? Är det dom som klankar ner på andras idéer för att sedan stjäla och implementera desamma som står för ett företags utveckling? Är det dom som tar äran åt sig när andra har gjort något bra som bidrar till företagets framgång?  Och är det dom som låtsas vara vän med någon, och samtidigt lägger värdefull arbetstid på att ständigt baktala den som "vänligheten" riktas mot, som skapar trivsel på en arbetsplats?

Frågan är om det finns vidrigare människor här på jorden än psykopatiska eller narcissistiska karriärister? Jo såklart - mördare och pedofiler förstås. Men efter dessa så tar sig definitivt dom jäklarna upp på prispallen.


2 kommentarer:

 1. Spontant tänkte jag politiker och fackföreningsfolk...men inser att det var på närmare håll.
  Otäcka typer oavsett. Hoppas du kommer tillrätta med problemet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo bland politiker och fackföreningsfolk kan det finnas mycket av både falskhet och feghet. Så även bland folk i ledningspositioner. Alltför många människor besitter inte den mentala förmågan att hantera makt, utan hädanfaller åt missbruk av sin position. Tyvärr går sällan sådana personer att komma tillrätta med, för dom är samvetslösa och håller varandra om ryggen när dom har gjort fula saker.

   Radera