onsdag 25 november 2015

En liten musrackare fick äntligen flytta ut!!

Jag tillhör inte kategorin människor som skriker av skräck om en liten mus kommer in i huset, men jag vill inte ha dessa små bajsmaskiner som husdjur. Pyttesmå möss som denna går inte ens att fånga i en fälla, för dom väger ju ingenting, och dessutom så är dom ju så söta...

Hursomhelst så har den här lilla musen tagit sig friheten att flytta in, och den har obekymrat rört sig som den har velat i bostaden. Inga försök att fånga den har lyckats. Den har dykt upp lite överallt, och blixtsnabbt sprungit och gömt sig så fort man har tittat på den. Leonbergern, som är en mycket stor hund, blir väldigt exalterad då han får se en liten mus, och jakten kan bli både livlig och ljudlig.

Nu har dock den lilla musen gjort bort sig. Jag hade ställt en foderhink på köksgolvet, och musen trodde att det fanns något gott däri. Men tji fick den för hinken var tom och kliniskt ren. Den lilla rackaren klarade inte att hoppa ur hinken, så i morse åkte den ut! Den blev utsläppt en bra bit ifrån huset. Måtte den inte hitta tillbaka in igen!


4 kommentarer:

 1. Ja, nu börjar de flytta in för vintern!!

  Sv: Man glömmer aldrig sina vänner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är nästan så att jag funderar på att skaffa katt, men då blir det nog lite väl mycket cirkus här hemma ;- )

   Sv: Nej de vänner som inte finns med oss längre i detta livet finns ändå alltid med oss i våra hjärtan.

   Radera
 2. Du är som jag, släpper ut mössen levande. Undrar hur många av dem som hittar tillbaka hem igen... Lycka till!
  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Haha...tänk att vi värnar om dom små mössens liv :-) Det är väl bara att hoppas att dom hittar något annat boende.
   Kram Anna :-)

   Radera