tisdag 4 augusti 2015

Morgon vid havet...

En fågel sitter på kanten av den öppna takluckan och vippar med stjärtfjädrarna, medan havet stilla brusar en bit bort. Kvitter, havsljud och prat från stranden fyller luften denna soliga morgon. Hungern gör sig påmind, och jag funderar lite slött på vad vi ska äta till frukost. Det får nog bli en ganska rejäl lagad frukost med bacon och ägg. Det gäller att stå sig en stund när man har ätit, för snart ska det spenderas tid på stranden. 

Idag kunde jag ha fått sovmorgon, men vaknade ganska tidigt utan att ställa klockan. Men det var väl inte så konstigt, för gårdagen började riktigt tidigt med lång körning. Vi gjorde några stopp på vägen för att äta, köpa en sadelpad, titta på en bil och slutligen handla. Sänggåendet blev det "tidigaste" på länge. Jag somnade utan att ens läsa först.

Här finns ingen täckning för telefon eller bredband, så jag får "publicera" detta inlägg vid tillfälle. Först kändes det konstigt att vara "bortkopplad från världen". Tänk att det var inte så längesen det alltid var såhär. Man hade en hemtelefon, och mobiltelefoner och surfplattor fanns inte. Livet var behagligare då, för man förväntades inte vara ständigt anträffbar. På platser som denna har man en "ursäkt" för att slippa den moderna världens förväntningar och krav. En frizon i nutiden.

Idag bjuder jag på bilder från denna morgon inklusive en mycket yrvaken selfie, samt några bilder från gårdagen :)
4 kommentarer:

 1. Det låter som en härlig start på en semester söderöver :-) Fina bilder med vackra vyer, och lite avskärmande från den moderna världens nåbarhet är ju inte heller så dumt när man vill kunna koppla av och njuta av ledigheten :-) Hoppas att dagen bjuder på både sol och möjlighet till ett dopp i det blå...om det inte är för kallt förstås ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar :-) Dagen bjöd på sol, men vattnet var för kallt för ett dopp. Det fick räcka att promenera med vatten upp till anklarna ;-)

   Radera
 2. Härliga bilder och jag undrar varifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar :-) Morgonbilderna är tagna vid Löderups Strandbad, och kvällsbilderna är från stranden utanför Ystad. Gomackorna förtärdes i Örkelljunga.

   Radera