lördag 25 juli 2015

En tur i ur & skur...

När man är hemma är det lättare att vara bekväm och hålla sig inne vid dåligt väder, men nu måste tiden utnyttjas oavsett om himlen är torr eller våt. Idag som först var Kolas hov bättre, och vi kunde ge oss ut och skritta. Planen var att hinna ut före det utlovade regnet, men tyvärr hade nederbörden bråttom och började falla i förtid.

Rackarhästen borde ha varit någotsånär tömd på överskottsenergi efter gårdagens tur, då stackars Mikis fick cykla sig svettig för att hinna med i den backiga terrängen. Men nej, energinivån var återställd idag, och det bar emot ordentligt att sympatiskritta i det uppiggande vädret. Men så länge han fick gå först var han nästan nöjd, och småpratade belåtet emellanåt ;-) Vi stötte inte heller på någon lömsk och tyst smygande otäck robotgräsklippare, så det bjöds inte på några dramatiska utspel ;-)

Idag har jag återigen konstaterat att inte många regnjackor är särskilt regntäta. Jag köper inte "skräpkläder", utan brukar unna mig bra funktionsplagg, men rejält piskande regn är det inte många plagg som står emot när dom sätts på prövning. Det är trots allt inte särskilt praktiskt att rida i fiskarställ...

Men det blev trots allt en skön tur, för ibland behöver man helt enkelt bara komma ut i naturen. Det är dessutom skönt att komma in igen, sätta på sig torra kläder, dricka kaffe och därefter lägga sig på rygg och titta ut på ovädret.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar