lördag 23 maj 2015

Snyft!...Så var det dags igen...

Just nu känns det som att en högre makt har bestämt sig för att hålla mig borta från tävlingsbanorna. Det började redan förra året. Kola vrickade sig på en distansritt då han sprang ut i en gropig dikesren för att undkomma grovt och vasst stenkross som lagts ut på vägen, och i väntan på att han skulle bra igen tog tävlingssäsongen slut. Rackarhästen fick tas ur träning med omedelbar verkan då knäledsdefekter gjorde sig till känna och via röntgen upptäcktes på våren, och hela sommarsäsongen gick åt till behandling och konvalescens. Trilsketroll sattes in i hans ställe, och vi hann få till en ritt i slutet av sommaren, men rejäla hormonproblem gjorde det totalt omöjligt att veta vilka tävlingar man skulle komma iväg på. Hon vägrar att kliva på transporten när hon brunstar, och blir allmänt oregerlig. Opåverkad av hormoner är hon världens roligaste häst, och totalt outtröttlig, men när det infaller vet ingen...

I år kom jag inte ens till en första start med Kola, för han blev skadad av en pinne i en hasled. Återigen läka och försiktig igångsättning. Nu var det dock dags för uppladdning igen med tanken att komma till start i juli. Men igår hände något vid hovslagningen och han är halt igen.

Trilskis har inte tränats för att starta i år, utan vi har satsat på att lösa hormonproblemen då en veterinär äntligen har börjat samarbeta. Men vi måste kunna veta säkert att hon går på transporten när det är så dags. Alltså kan hon inte vara reserv - inte innan slutet på sommaren åtminstone.

Nu återstår att se hur det går med kära lilla Rackarhästen. Han sägs ha 50 % chans att klara sig bra, och samtidigt som jag är överlycklig att han är igång igen efter en lång, dyster och sorgsen tid, är jag livrädd att han ska bli dålig igen. Glädje och skräck är blandad i ungefär samma proportioner som hans prognos för framtiden. Ingenting dåligt får hända med honom, för jag klarar det inte. Han är min lilla själsfrände på fyra ben.

Fina och rara Pari kommer om allt vill sig väl att vara färdig för tävlingsbanorna om ett par år. Det känns som en lång tid att vänta, men han är värd att vänta på. Måtte hans hälsa förbli bra, och skador hålla sig borta.


2 kommentarer: