tisdag 19 maj 2015

Nu är jag riktigt förbannad...

Gång på gång tvingas man läsa om den lögnaktiga amatörregeringens brutna löften. Höjningen av bensinpriset är ett sådant löfte. Statsministern och finansministern har trots att dom sitter i samma regering helt olika uppfattningar om varför löftet måste brytas. Amatör Löfven skyller på världsmarknadspriserna, och lögnerska Andersson skyller på att det måste kompromissas för Miljöpartiet - det lilla skitpartiet som blev regeringens starkaste röst genom brott mot demokratin i Sverige - den havererade demokratins land.

Min ilska gäller dock inte bara regeringen, utan den gäller alla IDIOTER som tycker att alla som bor på landet endast har sig själva att skylla för att det blir dyrare att ta sig till arbetet. Det är förvisso så att i Sverige är det vissa normer som gäller om man vill leva rätt, och dessa normer har till 99% satts upp av människor som inte vet vad dom pratar om. Det är lätt att sitta och klappa sig själv för bröstet när man aldrig har behövt vara i den situation som man tycker är så enkel att undvika.

I Sverige ÄR det FULT att bo på landet och vilja ha rättigheter i samhället. Man har som landsortsbo t ex inte rätt att klaga på bensinpriset, för man har ju endast sig själv att skylla för att man är så dum att man bor på landet. Dom enda som har rätt att klaga är alla rättfärdiga miljövänner som bor i stora städer med väl utbyggd kollektivtrafik. Då har man rätt att klaga på att priset på månadskortet går upp.

Det finns år 2015 människor som på fullt allvar tror att alla som inte bor på cykelavstånd till arbetet istället bor bredvid en busshållplats, tunnelbanestation eller tågstation. Men sorry alla vilseförda - så är det inte. Det finns många som har rejäla avstånd till sin arbetsplats, och långa avstånd till kollektivtrafik. Det är inte varken enkelt eller billigt att ta sig till arbetet för den som inte bor nära kollektivtrafiken.

Det finns också människor som tror att alla som har långt till arbetet har VALT det själva. Men sorry alla ni som tror att man gör ett engångsval av arbetsplats i nära anslutning till hemmet, och sedan blir kvar där tills man fyller 65 år; det funkar inte så på arbetsmarknaden.

Det finns människor som flyttade till en avlägsen ort och etablerade sig där pga att det då fanns arbete på orten. Men då arbetet av någon anledning upphörde fick det naturligtvis sökas jobb igen, och då fanns det arbetet låååångt borta från hemmet. Men den andra parten hade jobbet kvar och barnen gick i skolan. I dagens samhälle kan man inte tacka nej till ett jobb för att det inte är cykelavstånd till arbetsplatsen. Man kan inte tacka nej för att det inte finns kollektivtrafik att förflytta sig med många mil varje morgon och kväll. Många människor har för övrigt inte endast dyra kostnader för att ta sig till arbetet, utan får också försaka mycket värdefull tid med sin familj.

I dagens samhälle krävs det av människor att alla ska arbeta varsomhelst och överallt, och det innebär att många MOT SIN VILJA har långt till jobbet.

Det finns också människor som bor på landet pga att dom inte har fått en lägenhet i stan. Det går nämligen inte att få ett hyreskontrakt om man har betalningsanmärkningar.

Jag vet människor som av olika anledningar tvingas till mycket bilkörning, och jag blir så trött och förbannad på alla som sitter och slänger ur sig en massa skit om att alla som har långt till jobbet får skylla sig själva.

Arbetslöshet kan drabba precis exakt vilken präktig pösmunk som helst, och då kommer det att uppenbaras att precis exakt vem som helst kan få många mil bakom ratten.2 kommentarer: