söndag 19 april 2015

Ibland blir det inte som man tänkt sig...

Dagen började ganska bra trots akut brist på nattsömn. Vinglade sömndrucken iväg till stallet för att servera frukost, snörvlig och ocharmigt rufsig, men besjungen av fåglarnas muntra kör. Ögonlocken må behöva bändas upp ibland på morgonkvisten, men väl inne i stallet piggnar jag alltid till. Hästar är både lugnande och uppiggande, och man har glädje av båda dessa egenskaper utefter behov.

Morgonljuden i stallet består av gnäggningar som snarare låter som brummande ljud och en båtmotor, samt ett envist slamrande av en otålig hov mot en dörr. Bank bank!! Skynda dig!! Höpåsarna töms raskt i näten, förutom hos Rackarhästen och Pari. Araberna har sina egna synpunkter på hur en frukost ska serveras för att bringa största möjliga njutning på morgonen. Visst kan man skynda sig igenom rutinerna vid behov, såsom vid tidsnöd, men jag vet hur dom vill ha det. De otåliga ljuden byts snabbt ut mot belåtna ljud såsom små frustningar. Krubbor slafsas ur (ja hästar kan låta som små grisar när dom äter) och hötussar tuggas metodiskt tills näten är tomma.

Idag skulle vi åka iväg till skogs och rida, och allt stod förberett och klart för lastning på eftermiddagen. Solen strålade och vi såg fram emot att lämna den hårda vinden och njuta av naturen på mjuka, barriga stigar. Jag traskade iväg för att hämta in hästarna för lite borstning och hovkratsning, och då visade det sig att den ena hästen hade skadat sig. Han hade fått ett sår precis klockrent mitt på en led på ett bakben och var halt. Nej!! Exakt en sådan sak som man inte vill ska hända! Hästarna busar ju omkring ganska vildsint ibland, ja man kan säga att det går undan upp och ner bland träden... Så kan det gå om man har otur när det är race i hagen, men jag vill ju inte hindra dom från att leka och springa ur sig heller. Nu är det bara att hoppas att han blir bra så snart som möjligt.

Någon tur till skogen blev det alltså inte idag. Det blir inte heller någon distansritt nästa helg med den halte gossen. Men men, det blir flera tillfällen. Det viktigaste är att stora "Mysmule" blir bra.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar