fredag 17 april 2015

Dagens hageloväder bjöd på ett gott skratt! #Blogg100 inlägg 22

Aprilvädret gör verkligen skäl för sitt namn, och idag har det bjudits på alla ingredienser. Blytunga moln har avlösts av sol, regn har avlösts av uppehåll, och som grädde på moset kom en rejäl hagelskur. Allt serverat med ridå av envis blåst.

Hagelskuren kom precis lagom till lunchdags. Jag var väl påpälsad för alla eventualiteter, men mest förberedd på regn. Höpåsarna var tunga och tussar av strån slet sig i vinden och gav sig iväg utom räckhåll. Plötsligt öppnade sig himlen och en hagelskur av sällan skådat slag dundrade ner över oss alla. Små vita kulor studsade i gräset, och jag kunde känna hur dom landade på min stora och fula stickade mössa.

Min första tanke var att nu skulle väl hästarna ställa sig smått ihopkurade med rumporna mot vinden. Men nej, där hade jag fel! Jag vet inte om det berodde på smattrandet på hästarnas täcken, men plötsligt blev dom väldigt ystra. Det busades hej vilt, och dom jagade varandra hit och dit i upprymd lekfullhet. Glädjen gick inte att ta miste på :-)

Så min första reaktion "Neeej...vilket skitväder" förbyttes snabbt, och jag skrattade gott åt de tossiga pållarna. Nu är jag glad att dagen bjöd på ett hageloväder, för fyrfotingarna hade det roligt och jag fick skratta av mig ordentligt :-)

(Bilden är från en annan dag).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar