tisdag 10 mars 2015

Återigen har en våldtäktsman blivit frikänd. Offret är 13 år ...

Sverige må kalla sig ett jämställt land, men när det kommer till våldtagna kvinnors rättigheter är Sverige inget annat än ett U-land. Det finns alltid någon ursäkt, förklaring eller förmildrande omständighet som friar våldtäktsmän från att bli straffade. Det är fullständigt normalt att kvinnor ifrågasätts på alla sätt för att domstolarna ska komma till den sedvanliga slutsatsen att gärningsmannen ska frias. Det verkar finns ett antal checkpunkter som rättsväsendets mansgrisar nogsamt går igenom:
Kunde kvinnan anses bära upphetsande kläder?
Upptädde kvinnan på ett upphetsande sätt?
Var kvinnan för berusad för att kunna lämna ett samtycke? Tyvärr är det ju så i det moderna och "jämställda" Sverige att ett uteblivet "Nej" = "Ja", dvs ett samtycke. Så om en kvinna av någon anledning befinner sig i ett redlöst tillstånd är det bara att dra av trosorna och köra på. Det är helt lagligt och normalt.

Nu har mansgrisarna fått med ännu en checkpunkt på listan för den händelse att offret är minderårigt, som i det här fallet då hon är tretton år:
Är offrets minderåriga kropp så välutvecklad att det kan finnas "skälig anledning att anta" att flickan är 15 år? För om hon råkar ha fått några fysiska former sitter återigen gärningsmannens ursäkt lika fint på plats som handen i handsken. Det spelar ju faktiskt ingen roll vad en kvinna, eller ett barn för den delen, har sagt. Det är våldtäktsmannen som kommer att få åtnjuta den eftertraktade trovärdigheten. 

Jag kan inte låta bli att tänka väldigt fula tankar om varför det är på det här sättet. Varför är Sverige ett paradis för våldtäktsmän?

Beror det på att rättsväsendets tjänare känner förståelse för våldtäktsmännen pga att de själva våldtar vid givna tillfällen?
Beror det på att rättsväsendets tjänare anser att kvinnor är mindre trovärdiga än män?
Eller har mansgrisarna ifråga helt enkelt den uppfattningen att kvinnor får skylla sig själva?

Det är hursomhelst vidrigt att våldtagna kvinnor är chanslösa i svenska domstolar. Kommer det någonsin att ske en förbättring inom det här området? En våldtagen kvinna får nöja sig med att fantisera om upprättelse. Tyvärr finns det nog inget annat sätt att skydda sig som kvinna i Sverige 2015 än att beväpna sig och alltid vara nykter.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar