fredag 13 februari 2015

Ställ krav på Rumänien - ta hand om tiggarna eller lämna EU!!

Tänk så perfekt det måste vara för Rumänien att ha lyckats bli medlem i EU. Bidragen rinner in i kassan samtidigt som landets Romer reser till andra EU-länder för att tigga. I takt med att tiggeriet förbjuds i andra EU-länder växer sig tiggarströmmen till Sverige allt större, vilket i praktiken innebär att Rumänien behöver ta om möjligt ännu mindre ansvar för Romerna än vad man har gjort innan.

Det är självklart alltid synd om fattiga människor, men vilket sätt är det bästa att hjälpa? I Sverige är ämnet inte ens öppet för diskussion. Så fort någon tycker att tiggarna skulle bli bäst hjälpta i sitt hemland med de bidrag som landet inkasserar, börjar Sveriges alla godhetsknarkare att gapa "rasist" så att stämbanden nästan går av. I Sverige är det många som tror att man får en VIP-biljett till Sankte Per på den yttersta dagen, om man smädar sina landsmän i tillräcklig omfattning då de råkar tänka och yttra sig i något som har med invandrings- och migrationsfrågor att göra.

Tyvärr är det så att godhetsknarkarnas kickar möjliggör för Rumänien att fortsätta att strunta i sitt ansvar för sin fattiga befolkning. Varför ska man slösa sina bidrag på Romerna när dom blir försörjda utanför landet? För varje slant som läggs i de oräkneliga pappmuggarna har Rumänien avbördat sig ytterligare lite mera från att ta hand om sin befolkning.

Varför är det så fel att anse att Romerna ska hjälpas på plats i sitt eget land? Vad är det som är så mycket bättre med att sitta på gator och torg i Sverige dag ut och dag in i kylan? Det är ju inte så att tiggarna gör det lilla som går för sin bekvämlighet genom att medta en liten stol så att dom slipper sitta på kalla marken dagarna i ända. Nej, så obekvämt man kan sätta sig sitter dom. Vore det inte bättre att det i Rumänien inrättas boende och enkla arbeten så att tiggarna kan tjäna sitt levebröd istället? Varför slösa sina magra slantar på att resa till andra länder? Romerna får definitivt betydligt mera för pengarna i sitt hemland.

Oavsett hur mycket godhetsknarkarna avskyr det jag skriver nu, så är det heller inte särskilt trevligt med de tiggare som är framfusiga. Och oavsett vad godhetens väktare tycker så är det inte behjärtansvärt att bidra till kriminell verksamhet heller. Det finns frivilligt blinda som vägrar inse att de som bedriver organiserat tiggeri tjänar pengar på sin verksamhet, såsom en hallick tjänar pengar på prostituerade. Sådant ska man inte bidra till om man inte vill vara medorsakande till att eländet fortsätter.

Det enda rätta är att ställa krav på Rumänien - hårt mot hårt - att nu får det vara nog med ansvarslösheten. Ta hand om och hjälp Romerna till ett anständigt liv, eller bli utkastade ur EU. Det svenska daltandet är kontraproduktivt om syftet är att hjälpa tiggarna. När den sista kvadratcentimetern av Sveriges gator och torg är fullknökad med tiggare kommer dom fortfarande att vara lika fattiga - oavsett att den missriktade hjälpen styr en peng ner i pappmuggarna då och då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar