tisdag 24 februari 2015

När ska modern tids slaveri - Fas3 - avskaffas??

Det är inte välfärd att utnyttja och förnedra arbetslösa människor. Många är de företag som vid anställningsbehov väljer att få betalt 5000kr per månad och person, istället för att anställa på riktigt och betala sin arbetskraft kollektivavtalsenlig lön.

Medan företagen kasserar in pengar istället för att betala löner och sociala avgifter får deras slavar finna sig i att arbeta för en pytteliten och ynklig bidragspeng. Medan politikerna tror att dom gör samhället en tjänst genom att människor tvingas att arbeta för den lilla ynkliga bidragspengen, är det fullkomligt tvärtom. Fas3 dödar arbetsmarknaden. Varför är det så svårt för politikerna att förstå att så länge samhället betalar för att människor ska utnyttjas, istället för att arbetsgivarna betalar lön för det arbete som utförs, så kommer arbetsgivare systematiskt att fortsätta att ta betalt för att få arbetskraft. Dessutom tar företagen i sin tur naturligtvis betalt för det arbete som slavarna utför, så vinningen är ju maximal. Om Fas3 avskaffas så måste företagen anställa, för arbetet ska ju trots allt utföras.

Sossarna som påstår sig värna om välfärden har ju nu tyvärr den bästa guldsits en regering någonsin har suttit i. Tänk att ha fått makten och samtidigt vara serverad världens bästa ursäkt för att inte infria några vallöften. Tänk att helt legitimt kunna svika alla vallöften för att man regerar efter Alliansens budget. Men om dom apatiska sossarna väljer att avskaffa slaveriet, och företagen tvingas anställa, så kommer ju det att frigöra miljarder. Slavarna kommer dessutom att få lite köpkraft om dom får en lön istället för sin fickpeng. Även den lägsta av löner är högre än ett Fas3 bidrag.

Det är dags att politikerna rycker ut sina bajsiga tummar och börjar göra lite nytta nu!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar