lördag 14 februari 2015

Alla Hjärtans Dag på hästryggen :-)

Blommor och praliner är alltid trevligt, men det allra bästa sättet att fira Alla Hjärtans Dag är i samvaro med mina hjärtan :-) Hjärtan kan ha både två och fyra ben, och kan vara med och utan päls. Man skulle kanske kunna tro att den som ständigt har tillgång till att rida, och som lägger ett antal timmar i veckan på sysslan, skulle vilja göra något annat en dag som denna. Men nej, det finns inget bättre än att ge sig ut i naturen med pållarna.

Så idag sadlade vi alltså och gav oss iväg. Moder Natur var tillmötesgående och bjöd på en vindstilla dag. När man bor på slätten är det nog den bästa gåva naturen kan ge. Det blir så tyst och rofyllt. Kläderna håller värmen och man slipper det tjutande ljudet när motvinden träffar hjälmbågarna. Hästarna var pigga och glada, så dagens ridning gick i lite högre tempo. Snön hade smält ner och var ganska hård, men bitvis hade den försvunnit helt. När vi nådde skogen upptäckte vi till vår glädje att det var barmark.

Dagens bästa gåva var att araben som genomgått en lång rehabilitering, och under månader satts igång med största försiktighet, hade spring i benen. Det hade han definitivt inte när han hade ont. Idag stod galopp högt på önskelistan, och jag fick återigen uppleva den närmast euforiska känslan då han svävade iväg. Mera mjuk, svävande och vägvinnande galopp kan en häst knappast ha. Han fick som vanligt långa tyglar, och han missbrukar aldrig det förtroende jag ger honom. Blir inte het, och drar inte iväg. Stannar direkt när jag ber honom. Telepatin mellan oss har alltid funnits där. Det är inte alltid vi vill samma sak, men då vet jag varför. Det är ett privilegium att få ha en så nära relation till ett djur.

Nu ska dock fortsättningen av dagen firas på ett kanske något mera traditionellt sätt; med något gott att äta och ett glas vin :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar