måndag 8 december 2014

Dags för en svensk flyktingström snart?

Det "goda" hatet håller nämligen på att koka över. Vidöppna hjärtan spyr ur sig sitt varma, vänliga och hedervärda hat i sådana mängder att det på sikt bäddar för ett svenskt inbördeskrig. Fullvuxna människor i landets riksdag kan inte längre samarbeta, vilket inte är konstigt då känsliga ämnen är totalt tabubelagda att tala om. Tyvärr kan man inte tiga ihjäl problem, lika lite som man kan mobba människor till att anamma sina åsikter. Den som väljer att försöka förändra människors tankesätt genom att mobba, frysa ut och smäda arbetar emot sina egna avsikter. Det är ett kontraproduktivt sätt att påverka, men det krävs intelligens för att förstå det - en intelligens som bevisligen i dagsläget saknas på bred front.

Invandringspolitiken är det känsligaste ämnet som finns i Sverige just nu, och därför är det just den som behovet är som störst att samtala om. Om det nu är så att SD är ett missnöjesparti, så måste övriga partier fråga sig vad som saknas i deras politik. Övriga partier måste i demokratisk ordning samtala med SD. För om inget saknas - varför finns då SD?
Och nu när partiet faktiskt finns - alldeles oavsett vad man må tycka om detta - så hjälper det inte att övriga partier stoppar huvudet i sanden och kallar dess väljare för fula öknamn. Hur får man någon att tänka om och rösta på annat sätt genom att kasta ur sig grova förolämpningar? När man smädar någon på grövsta sätt - vilket jag anser att man gör när man kallar en person som man inte känner för rasist och fascist - så sänker man samtidigt sig själv till en mycket låg nivå. Hur kan man då förväntas lyfta den man smädar till sina goda avsikters höjder.

Det finns många saker som ofta tar fram det sämsta ur människor. Makt, pengar, avundsjuka, religion och politik är sådana exempel. Så har det alltid varit och kommer alltid att förbli. För människor är tyvärr alltför ofta hycklare. Det går tydligen inte att vara god utan att mata ondskan proppmätt. För hat är inget annat än ren och skär ondska. Oavsett vem som hatar, och vad eller vem det än är som hatas. DET FINNS INGET GOTT HAT!!! Så nästa gång DU goda människa stöter på någon som inte tänker som du; bemöt denna medmänniska med respekt. Ha ett civiliserat samtal. Vi är alla av kött och blod oavsett våra åsikter. Svenskars hat mot varandra river isär vårt folk just nu. Det är så krig startar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar