onsdag 5 november 2014

En grinig dag

Idag är det en sån där dag då det hade varit skönt att ligga kvar under täcket. Vädret är pissdåligt, bredbandet strular, hälsan är krasslig och humöret är surt. Jag bara önskar att jag bodde någonstans där det är soligt och varmt istället för grått, blåsigt och regnigt. Drömmen vore att packa allt nödvändigt och flytta någonstans långt ut i skogen till en solig glänta miltals från civilisationen. Jag avskyr den mörka årstiden som pesten och får väl snart skaffa mig ett solarium för att piggna till lite. Eller en burk D-vitamin att äta frikostigt ur.
Jag är i grund och botten en gladlynt person, men dåliga dagar drabbar väl oss alla antar jag. Har haft för mycket med riktigt skitfolk att göra ett tag också, och det påverkar också. Det känns surt att märka att människor man tror gott om är obeskrivligt falska och beräknande. Även om jag inte tillhör den bittra kategorin av människor så känns det faktiskt dåligt att märka att man har blivit förd bakom ljuset. 

Tänk så trevligt det skulle vara om alla människor vore lika äkta som djuren. När man umgås med sina djur kan man lita på att vänlighet är vänlighet. Man behöver inte fundera på vilka baktankar djuret har. Och man behöver inte gå på den ena minan efter den andra för att man inte funderar över vilka baktankar vänligheten döljer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar