onsdag 27 november 2013

Konsumenter och producenter håller igång kinesisk tortyr av djur.

Ännu en gång förfasar sig människor över hur djur behandlas i Kina. Hemska bilder chockerar allmänheten, och väcker stark avsky. Ändå fortsätter det barbariska djurplågeriet år ut och år in. Hur är det möjligt? Jo, för att när det kommer till kronor och ören betyder inte djurens lidande något längre. När de stora rubrikerna är gårdagens nyheter springer snåla människor till butikerna och handlar produkterna tillverkade av torterade stackars djur igen. Medlidande är tyvärr en färskvara med extremt kort hållbarhet.

Just nu är det angorakaninerna som får en stunds behjärtansvärt medlidande, och klädkedjorna ska sluta handla deras ull från Kina. Vi får väl se hur länge det varar. Och vad händer med alla de angorakläder som redan finns i butikerna? Är det okey att köpa dessa bara för att de hängdes upp i affärerna innan dagens nyheter? Innan angoraullen handlade nyheterna om fjädrar. Dokumentären om hur hundar och katter vanvårdas och torteras till döds för att bli handskar, skor, pälskragar mm är glömd av de allra flesta. Detta trots att folkets vrede och avsky var lika stor då som nu.  Men den är inte glömd av mig. Efter att jag fick veta hur ofattbart barbariskt kineserna behandlar djur är det färdighandlat för min del. Jag går hellre barfota än att trampa omkring iförd tortyroffer på fötterna för att få handla billigt.

Jag tycker att ALLA som handlar produkter tillverkade av kinesiska djur och samtidigt kallar sig djurvänner är HYCKLARE. Man kan alltid skylla ifrån sig och mena att det är klädkedjornas sak att kontrollera sina producenter. På så sätt hålls samvetet rent när snålheten styr över plånboken. Men om klädkedjorna hade haft ett äkta och genuint intresse av sina leverantörers produktion, hade den kontrollen redan gjorts. Den som inget vet är ju i god tro, och därmed kan tortyren fortsätta. Man kan inte lita på klädkedjorna har det visat sig. När det gäller kinesiska läder-, päls-, fjäderprodukter etc finns det inte längre några ursäkter för att handeln fortsätter. VEM KAN HA MISSAT HUR DJUR BEHANDLAS I KINA???

Enda sättet att stoppa tortyren av djuren är att sluta handla de här produkterna. Det är DU Svensson - och alla andra i världen som handlar kinesiska produkter - som är med och avgör om tortyren ska få fortsätta. Så glöm inte medlidandet nästa gång DU går och handlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar